Fomenko: Kto tvrdí, že Španieli nemali motiváciu?

NETKY.SK • 13 Október 2015, 09:48 • 2 min
Fomenko: Kto tvrdí, že Španieli nemali motiváciu?

KYJEV - Aj s istotou prvenstva v C-skupine znamenajúceho priamy postup na majstrovstvá Európy zvíťazili futbalisti Španielska v pondelňajšom kvalifikačnom finiši na Ukrajine 1:0. Jediný gól strelil v Kyjeve v 22. min pravý obranca Mario Gaspar, o chvíľu neskôr Cesc Fábregas nepremenil pokutový kop.

slovakia

left justify in out

"Oba tímy si utvorili dostatok príležitostí na skórovanie, ale kým súper dal jeden gól, my sme sa nepresadili ani raz. Musíme sa poďakovať brankárovi Andrijovi Piatovovi, že chytil penaltu a uchoval nám nádej na zvrat. Snažili sme sa do posledného hvizdu spraviť niečo s vývojom, ale všetky naše snahy vyšli nazmar. Nevyšiel nám posledný krok a teraz potrebujeme spraviť ešte dva v baráži," citoval oficiálny server Európskej futbalovej únie trénera Ukrajincov Michaila Fomenka. Španieli nastúpili na duel prakticky bez všetkých veľkých opôr, ale uspeli aj so zostavou prešpikovanou náhradníkmi.

 

"Kto môže povedať, že neboli motivovaní? Toto je reprezentácia, ktorá môže postaviť tri silné jedenástky na akýkoľvek zápas. Majú skvelých hráčov a predviedli veľmi dobrý futbal," doplnil Fomenko. V španielskej bránke sa chopil príležitosti David de Gea, okrem vlastného majstrovstva priznal aj kúsok šťastia. "Celý tím odohral výborný zápas. Vedeli sme, že Ukrajina potrebuje zvíťaziť a bude to náročné. Najdôležitejšie je, že víťazstvo je naše," povedal gólman Manchestru United. Z C-skupiny sa na ME 2016 spoločne so Španielmi priamo kvalifikovali aj Slováci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies