Folkloristi si spevom a tancom zaspomínali na Martina Ťapáka

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 11:56 • 2 min
Folkloristi si spevom a tancom zaspomínali na Martina Ťapáka

VÝCHODNÁ - Jeden z hlavných scénických programov v rámci 61. Folklórneho festivalu Východná pod charakteristickým názvom Slovensko – rodná zem bol v sobotu 4. júla večer roztancovanou a rozospievanou spomienkou na legendárneho filmového a televízneho režiséra, tanečníka a choreografa Martina Ťapáka.

slovakia

left justify in out

Hold mu vzdali aj rodáci z oravskej obce Liesek. „Keď sme mu naše goralské piesne zanôtili na poslednej rozlúčke začiatkom tohto roka, všetkým nám behal mráz po chrbte. Viem, že si ich stále spieva s nami, lebo sa vždy hrdo hlásil k svojmu rodnému kraju,“ uviedol vedúci Folklórneho súboru Skorušina Róbert Vavrek.

 

„Mimoriadne ma teší, že sú ešte ľudia, ktorí si spomenú nielen na môjho ocina, ale vôbec na osobnosti, akými boli napríklad Paľo Bielik, Karol Zachar, Ivan Rajniak tuto z Hýb či Jožko Majerčík práve odtiaľto z Východnej, ktorí pre našu krajinu a jej kultúru spravili veľmi veľa,“ zdôraznil pre TASR herec Marek Ťapák.

 

Na ozajstných velikánov slovenského národa sa podľa neho nesmie zabúdať. „To je nesmierne dôležité najmä pre budúce generácie a zdravý vývin celej našej krajiny, lebo zo vzduchoprázdna sa nedá stavať. Musíme mať nejaké pevné základy, aby sme mohli stavať ďalšie neochvejné veže a mosty,“ dodal Ťapák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies