Folk-rocková kapela Mumford & Sons vystúpi vo Viedni aj Prahe

NETKY.SK • 30 Október 2015, 14:04 • 2 min
Folk-rocková kapela Mumford & Sons vystúpi vo Viedni aj Prahe

BRATISLAVA - Britská folk-rocková kapela Mumford & Sons vystúpi 19. mája vo viedenskej Stadthalle a o deň neskôr v pražskej O2 Aréne. Formácia sa tam zastaví v rámci turné, počas ktorého predstaví aj skladby z ostatného albumu Wilder Mind.

slovakia

left justify in out

Nahrávka vyšla tento rok v máji a obsahuje celkovo dvanásť piesní, medzi ktorými sú aj single Believe, The Wolf a Ditmas. Štúdiovka sa umiestnila na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200 a dobyla aj britský albumový rebríček.


Kapela Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne. Prvý album Sigh No More vydali v roku 2009 a len v USA z neho predali viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Toto ocenenie im udelili aj v kategórii Najlepší hudobný film za snímku Big Easy Express (2012). Na konte majú celkovo štyri Billboard Music Awards, dve BRIT Awards, Ivor Novello Award či Juno Award.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona