Flyers vyhrali v Chicagu, "jastrabom" nepomohol ani gól Hossu

NETKY.SK • 24 Január 2011, 13:39 • 2 min
Flyers vyhrali v Chicagu, "jastrabom" nepomohol ani gól Hossu

Flyers vyhrali v Chicagu, "jastrabom" nepomohol ani gól Hossu

slovakia

left justify in out

img

Ani gól slovenského útočníka Mariána Hossu z trestného strieľania nezabránil domácej prehre hokejistov Chicaga Blackhawks s Philadelphiou Flyers 1:4. V nedeľňajšom zápase NHL si "letci" v repríze minuloročného finále Stanleyho pohára odniesli z Michiganu oba body po jasnej výhre a zostávajú na čele celej ligy.
       Na ľade si skrížili hokejky až traja slovenskí hokejisti, no Tomáš Kopecký (Chicago) a Andrej Meszároš (Philadelphia) sa do kanadského bodovania nezapísali. V rámci základnej časti v aktuálnej sezóne to bolo jediné meranie síl medzi tímami, v zápase vynikli výkony oboch brankárov Coryho Crawforda aj Sergeja Bobrovského.
      Prvý gólový moment v stretnutí vznikol po skrumáži v úvode druhej časti, presnému doklepnutiu Jeffa Cartera nedokázali zabrániť ani Hossa s Kopeckým, ktorí sa snažili Crawfordovi pomôcť na bránkovej čiare. Všetky góly Philadelphie padli z krátkych vzdialeností, druhý pridal na začiatku záverečnej tretiny Nikolaj Žerdev, gólový zápis v dueli si onedlho zdupľoval Carter. Na všetky tri góly nahral Claude Giroux.
      V 47. minúte zavelil na obrat Hossa, ktorý premenil trestné strieľanie, no na viac sa už obhajca Stanleyho pohára nezmohol, naopak do prázdnej bránky dokonal dielo Scott Hartnell. "Nemali sme takú rýchlosť a tempo ako v predošlom zápase. Veľmi ľahko nás bránili. Myslím si, že sme do toho nedali všetko," povedal kapitán "jastrabov" Jonathan Toews.
      Dvojica slovenských hráčov Chicaga bola napriek "mínuskám" počas stretnutia aktívna, Hossa zaznamenal 5, Kopecký dokonca 6 striel. Druhý menovaný prišiel o bodovú šnúru, ktorá trvala tri zápasy (3+2). Meszároš si ako líder plus/mínus bodovania celej ligy nepolepšil, no ani nepohoršil.
      V ďalšom zápase Buffalo zvíťazilo na štadióne New Yorku Islanders 5:3. Do stretnutia zasiahol aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý strávil na ľade viac ako 20 minút, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Hráči Buffala rozhodli o svojom triumfe troma gólmi v záverečnej tretine. "Vedeli sme, že to bude vyrovnaný a ťažký zápas. Odštartovali sme veľmi dobre, no potom získali kontrolu nad priebehom oni. V závere sme však zabojovali a odohrali sme výbornú tretiu tretinu," vyhlásil tréner Lindy Ruff. Sabers sa vďaka výhre priblížili k postupovej osmičke. Momentálne figurujú na 10. priečke Východnej konferencie so šesťbodovou stratou na ôsmu Atlantu.
      Po dlhšej dobe sa dobrým výkonom prezentoval aj ruský kanonier Iľja Kovaľčuk, ktorý zaznamenal tri body pri víťazstve New Jersey nad Floridou 5:2. Posledný tím tabuľky ťahá sériu štyroch triumfov, no na priečky zaručujúce postup do play off stráca stále až 20 bodov. "Máme pred sebou ešte veľa zápasov, jednoducho musíme tvrdo pracovať. Nikdy neviete, čo sa stane. Niektoré z tímov pred nami môžu mať problémy...," povedal Kovaľčuk, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie.
      Tampa Bay na vlastnom ľade rozstrieľala Atlantu vysoko 7:1 a nad týmto súperom vyhrali blesky už jedenásťkrát v rade. Pre domácich to bola zároveň aj štvrtá výhra za sebou a figurujú na 2. mieste vo Východnej konferencii. V poslednom zápase vyhral Nashville v Edmontone 3:2, keď rozhodujúci samostatný nájazd premenil Cody Franson.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona