Fluminense sa vďaka súdu vyhlo zostupu, Portuguesa protestuje

NETKY.SK • 17 December 2013, 09:10 • 2 min
Fluminense sa vďaka súdu vyhlo zostupu, Portuguesa protestuje

SAO PAULO - V brazílskom futbale sa po skončení najvyššej súťaže rodí škandál. Veľkoklub Fluminense, ktorý mal zostúpiť do II. ligy, má po rozhodnutí Brazílskeho športového súdu údajne zostať medzi elitou. Postihnutým mužstvom sa má stať Portuguesa, ktorá však plánuje podať odvolanie aj na "nešportové" súdy.

slovakia

left justify in out

Štvornásobný brazílsky majster sa chytil slamky po skončení ročníka. Vypadnutiu sa má vyhnúť na základe kontumácie, v brazílskej lige totiž v poslednom kole nastúpil na 15 minút za tím Portuguesa hráč Heverton s neoprávneným štartom. Pojednávanie vysielala v priamom prenose väčšina športových televíznych staníc v Brazílii a stovky fanúšikov z viacerých klubov protestovali pred súdom. Fanúšikovia klubu Portuguesa prišli protestovať proti administratívnemu rozhodnutiu autobusmi zo Sao Paula a dovolávali sa "spravodlivosti" v futbale. Pri tejto udalosti bol zvýšený policajný dozor, ktorý oddelil fanúšikov v Rio de Janeiro. 

Portuguesa, ktorej najväčším úspechom v histórii je zisk titulu brazílskeho vicemajstra v roku 1996, sa odvolá a dokonca pohrozila, že posunie celý prípad na civilné súdy. Konečný verdikt by tak nebol známy do konca kalendárneho roka 2013. Klub hral naposledy v druhej brazílskej lige v roku 2011. 

"Toto je absurdné. Ak by to bol nejaký iný klub z okolia, rovnako by vyradili Fluminense?," cituje agentúra Reuters prezidenta klubu Portuguesa Manuel da Lupa. "Je to neskutočné, že niečo také sa môže stať v krajine, ktorá bude o pár mesiacov hostiť svetový šampionát. Skončili sme v lige na 12. mieste, ale nakoniec budeme hrať druhú ligu. Je to nemorálne."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona