Floyd Mayweather: V roku 2016 nastúpim na odvetu proti Pacquiaovi

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 17:00 • 2 min
Floyd Mayweather: V roku 2016 nastúpim na odvetu proti Pacquiaovi

LAS VEGAS – Američan Floyd Mayweather Jr. vyhlásil, že je pripravený na odvetu proti Mannymu Pacquiaovi. Malo by sa tak stať v roku 2016.

slovakia

left justify in out

V utorok Mayweather prostredníctvom ESPN vyhlásil: "Budem s ním bojovať rok po jeho operácii."

Očakáva sa, že Pacquiao bude po operácii roztrhnutej rotátorovej manženty mimo ringu 9 až 12 mesiacov. Boxer utrpel toto zranenie ešte niekoľko týždňov pred zápasom s Mayweatherom, čo však následne vyvolalo otázky o tom, ako to ovplyvnilo zápas a prečo nezverejnil tieto fakty ešte pred 2.májom.

Napriek Mayweatherovmu vyhláseniu však existuje mnoho dôvodov, prečo by k odvete už nikdy nemuselo dôjsť. Problémy, ktoré bránili tomuto zápasu šesť rokov sú tu stále: Obaja boxeri sú zastupovaní rôznymi televíznymi spoločnosťami, promotérmi a manažérmi. Američan taktiež povedal, že po septembrovom zápase chce ukončiť kariéru.

Najdôležitejším faktom však je, že nikto sa nedožaduje odvety tak, ako si ľudia žiadali tento ich prvý vzájomný súboj. Mayweatherove víťazstvo sa nepáčilo verejnosti ani po estetickej stránke a taktiež ich znechutili početné špekulácie, ktoré tento zápas a aj jeho výsledok vyvolali. Samotný Mayweatherov otec povedal, že nie je žiadny dôvod domnievať sa, že druhý zápas by bol iný.

 

img


Peniaze hýbu svetom

 

Na druhú stranu, je tu jeden veľký dôvod, kvôli ktorému by sa odveta mohla uskutočniť – peniaze.

Odvetný zápas medzi Mayweatherom a Pacquiaom by však už nelámal finančné rekordy tak, ako sa očakávalo pri tomto prvom zápase, ale stále by šlo o zaujímavý balík dolárov. Keby si odvetný zápas v roku 2016 zaplatila len polovica televíznych divákov, stále by to bol najdrahší zápas roka.

Ako povedal Mayweather Sr., odveta je zbytočná. To však neznamená, že sa neuskutoční, keďže pre oboch boxerov by posledný tučný šek pred koncom kariéry prišiel vhod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies