Flotila lodí NATO vstúpila do Čierneho mora

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 10:50 • 2 min
Flotila lodí NATO vstúpila do Čierneho mora

BRUSEL - Flotila šiestich lodí NATO v stredu vstúpila do vôd Čierneho mora, kde sa v najbližších dňoch zapojí do spoločného námorného cvičenia za účasti ozbrojených síl Bulharska, Rumunska a Turecka.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií aliancie ide o bežné manévre v záujme pripravenosti a výcviku a v reakcii na pokračujúcu "ruskú asertivitu". Podľa NATO je "pridaným odkazom manévrov uistenie spojencov v regióne" vo svetle krízy na Ukrajine. Súčasťou flotily NATO je aj americký torpédoborec USS Vicksburg. Samotné manévre sa zamerajú na simuláciu protivzdušných a protiponorkových bojových operácií ako aj na nácvik útoku malých plavidiel.

 

Prítomnosť plavidiel NATO sa začala v Čiernom mori zvyšovať od minuloročného pripojenia čiernomorského polostrova Krym k Rusku, čo vyvolalo obavy okolitých krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies