Floridský senátor odstupuje pre obvinenia zo sexuálneho obťažovania

NETKY.SK • 21 December 2017, 14:55 • 2 min
Floridský senátor odstupuje pre obvinenia zo sexuálneho obťažovania

TALLAHASSEE - Významný floridský senátor a republikánsky kandidát na guvernéra Jack Latvala rezignoval len deň po tom, ako vyšetrovanie prinieslo dôveryhodné dôkazy proti nemu o sexuálnom obťažovaní.

slovakia

left justify in out

Z funkcie oficiálne odíde 5. januára, akékoľvek pochybenie však naďalej odmieta. Latvalu vyzvali odstúpiť jeho republikánski kolegovia, guvernér Rick Scott a generálna prokurátorka Pam Bondi. Senátor ich za tento krok kritizoval a oznámil, že nemá záujem ďalej pracovať po boku lídrov strany, ktorí mu nedali šancu sa proti obvineniam brániť. Predseda senátu Joe Negron označil jeho rozhodnutie za správne.

Vyšetrovanie v utorok odhalilo, že Latvala sa nevhodne dotýkal radkyne ďalšieho zo senátorov Rachel Perrin Rogersovej. Správa obsahovala aj detaily opísané nemenovanou bývalou lobistkou, ktorej Latvala údajne sľuboval, že podporí jej návrhy výmenou za sex. Okrem Rogersovej podalo na senátora samostatné anonymné obvinenia týkajúce sa sexuálneho obťažovania aj ďalších päť žien.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona