Floridskí zákonodarcovia prijali zákon o bezpečnosti škôl

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 07:15 • 2 min
Floridskí zákonodarcovia prijali zákon o bezpečnosti škôl

FORT LAUDERDALE - Floridskí zákonodarcovia schválili v stredu návrh zákona o bezpečnosti škôl, ktorý obsahuje nové obmedzenia týkajúce sa predaja pušiek a program umožňujúci niektorým učiteľom nosiť zbrane.

slovakia

left justify in out

Floridská Snemovňa reprezentantov hlasovala v pomere 67 ku 50 v súvislosti s návrhom zákona, ktorý reaguje na streľbu zo 14. februára na strednej škole, pri ktorej zahynulo 17 ľudí. Zákon teraz putuje k floridskému guvernérovi Rickovi Scottovi, ktorý by ho mal podpísať.

 

Návrh zákona poskytuje školám aj nové programy v oblasti duševného zdravia a obsahuje ustanovenie brániace ľuďom, ktorí vykazujú príznaky duševnej choroby alebo násilného správania, nosiť zbrane.

 

Na strednej škole Marjory Stonemanovej-Douglasovej v Parklande zastrelil 14. februára jej bývalý študent, 19-ročný Nikolas Cruz, 17 ľudí. Do areálu prišiel vyzbrojený aj plynovou maskou, dymovými granátmi a veľkým množstvom zásobníkov s nábojmi. Masaker je najkrvavejším činom v škole v USA za posledných päť rokov.

 

Nikolasa Cruza v stredu obvinili zo sedemnástich vrážd, za čo mu hrozí trest smrti. Rozhodla o tom veľká porota v americkom meste Fort Lauderdale.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona