Florida si mädlí ruky: Páči sa nám, zostávam, prikývol Jágr

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 11:42 • 2 min
Florida si mädlí ruky: Páči sa nám, zostávam, prikývol Jágr

SUNRISE - V "Slnečnom štáte" sa iba jedenásť dní po skončení hokejovej sezóny už môže hotovať na ďalšie šialenstvo menom Jaromír Jágr.

slovakia

left justify in out

"Na Floride sa nám páči. Preto som rád, že som sa s Panthers dohodol na predĺžení zmluvy o ďalší rok," odkázal v stredu prostredníctvom svojho verifikovaného konta na facebooku hokejový kmeť a pripojil fotku z pláže, kde mu spoločnosť robila jeho o 19 rokov mladšia partnerka Veronika Kopřivová, finalistka českej Miss

"Jaromír je budúci člen Siene slávy a má za sebou excelentný ročník po boku Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua. Jeho čísla v doterajšej kariére hovoria za všetko - tretí najlepší v bodoch aj góloch. Skvele zapasoval do našej organizácie a sme nadšení, že v budúcej sezóne ho máme späť," mädlí si ruky generálny manažér Dale Tallon.

Pre Jágra, ktorý môže k základnému 4-miliónovému platu získať ďalších 1,5 milióna na bonusoch, ide o šiesty kontrakt na jeden rok od návratu do NHL po troch sezónach strávených v ruskom Omsku. Na Floridu prišiel koncom februára 2015 výmenou z New Jersey. Vo svojej prvej plnej sezóne v drese Panthers nastrieľal 27 gólov a nazbieral 66 bodov. "Má obrovský vplyv na našich mladých hráčov a v ofenzíve bol naším kľúčovým prvkom," pripomenul na webe nhl.com kouč Gerard Gallant a vyzdvihol aj legendami opradené tréningové návyky svojho najstaršieho zverenca.

Čo Jágrovi a celej Floride nevyšlo, bolo play-off, kde v prvom kole stroskotali na New Yorku Islanders a česká hviezda natiahla svoju šnúru bez gólu vo vyraďovacej časti na 37 zápasov. Stal sa však jedným z tohtoročných finalistov na Trofej Billa Mastertona za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju. Už len dvadsať kanadských bodov mu chýba, aby v historickom poradí produktivity prekonal Marka Messiera (1887). Ak mu bude slúžiť zdravie, stihnúť by to mohol ešte pred dovŕšením štyridsaťpäťky, ktorú oslávi 15. februára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies