Florencia zakazuje v čase obeda a večere jesť na uliciach, hrozí vysokými pokutami

NETKY.SK • 6 September 2018, 06:58 • 2 min
Florencia zakazuje v čase obeda a večere jesť na uliciach, hrozí vysokými pokutami

RÍM - Talianske mesto Florencia, obľúbené u turistov z celého sveta, tvrdo zasahuje proti návštevníkom, ktorí v čase obeda alebo večere konzumujú jedlo na chodníkoch, na prahu dverí či na súkromných príjazdových cestách.

slovakia

left justify in out

Starosta Dario Nardella uviedol, že nové nariadenie je zamerané na boj proti "neokrôchaným turistom" a na základe neho je možné udeliť pokutu do výšky 500 eur.

 

Nariadenie začalo platiť už tento týždeň. Týka sa určitých ulíc v tomto meste renesancie, vrátane tých okolo slávnej galérie Uffizi, a treba ho dodržiavať od poludnia do 15.00 h a od 18.00 h do 22.00 h. V platnosti zostáva do 6. januára 2019, keď sa v Taliansku končí obdobie sviatkov.

 

Turisti často jedávajú vlastné jedlo na ulici, aby nemuseli platiť za obed či večeru v typických reštauráciách s terasami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies