Florence + The Machine vydáva nový album How Big, How Blue, How Beautiful

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 18:21 • 2 min
Florence + The Machine vydáva nový album How Big, How Blue, How Beautiful

LONDÝN - Charizmatická britská speváčka Florence Welch s projektom Florence + The Machine vydáva tretí štúdiový album, ktorý dostal názov How Big, How Blue, How Beautiful a vychádza pod hlavičkou Universal Music.

slovakia

left justify in out

Jej dva predchádzajúce albumy si získali státisíce poslucháčov po celom svete.

 

Album ponúka v základnej verzii jedenásť piesní, jeho deluxe verzia obsahuje navyše ďalšie tri songy a tri demonahrávky. O celú produkciu albumu sa postaral osvedčený producent Markus Dravs, ktorý v tejto branži nie je žiadnym nováčikom. Naopak, je trojnásobným držiteľom ceny Grammy a trojnásobným víťazom Brit Awards, ktorý stál napríklad aj pri zrode úspešných albumov Coldplay (Viva la Vida Or Death And All His Friends), Mumford & Sons (Babel) či Björk (Homogenic).

 

"Markus produkoval niekoľko albumov skupiny Arcade Fire a stojí aj za albumom Homogenic speváčky Björk, ktorý je pre mňa mimoriadnou nahrávkou. Cítila som, že on je tým človekom, ktorý má rovnováhu organických a elektronických schopností a dokáže tieto dva svety správne prepojiť. Je naozaj dobrý, čo sa týka veľkého zvuku. A ja mám veľmi rada veľký zvuk. Navyše je skvelý, aj pokiaľ ide o trúbky. A ja som vedela, že chcem mať na tomto albume dychovú sekciu," dodáva k novým nahrávkam Florence.

 

Nový album Florence + The Machine, ktorý vychádza po viac ako tri a pol roku od vydania úspešného albumu Ceremonials, sa od predchádzajúcich dvoch albumov odlišuje aj po textovej stránke. "Myslím, že keď som v minulosti skladala piesne, mnohé z nich sa pohybovali medzi fantáziou a metaforou. Ceremonials sa dosť upínal na smrť, vodu, útek či na nadradenosť smrti, zatiaľ čo nové piesne sú prepojené viac s realitou. Snažím sa v nových pesničkách naučiť žiť a milovať v tomto svete a nie sa z neho snažiť utiecť," spresňuje ďalej dvadsaťosemročná Florence Welch.

 

Ideálnym príkladom tohto tvrdenia je aj aktuálny hit Ship To Wreck, ktorý bol predstavený na začiatku apríla. Túto pieseň s Florence napísal Kid Harpoon, ktorý spoločne so speváčkou stojí aj za piesňou Shake It Out nominovanou na cenu Grammy. Táto novinka je jednoznačne najpopovejším a najrealistickejším počinom, ktorý kedy Florence + The Machine nahrali.

 

Tento rok sa ponesie v znamení návratu Florence + The Machine na výslnie a nový album How Big, How Blue, How Beautiful len potvrdzuje hudobnú jedinečnosť a výnimočnosť tohto britského zoskupenia. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona