Florence and the Machine zverejnili skladbu Ship To Wreck

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:06 • 2 min
Florence and the Machine zverejnili skladbu Ship To Wreck

BRATISLAVA - Anglická indierocková kapela Florence and the Machine zverejnila prostredníctvom portálu YouTube novú skladbu Ship To Wreck. Nahrávka je ďalším singlom z očakávaného albumu How Big, How Blue, How Beautiful, ktorý formácia plánuje vydať 1. júna. Ponúkli už z neho skladby What Kind Of Man a St Jude.

slovakia

left justify in out

Novinku v stredu premiérovo odvysielala rozhlasová stanica BBC Radio 1 a kapela sa s ňou podelila aj prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook. "Tuším som premýšľala o svojej vlastnej deštruktívnej stránke a o tom, ako niečo môžete vytvoriť, len preto, aby ste to zničili. Tešiť sa/ničiť, vytvárať/búrať atď... Keď sa nachádzate v takom víre, často to končí tak, že ste zničili to, čo ste mali najradšej," napísali ku skladbe. Produkciu albumu How Big, How Blue, How Beautiful má na starosti Markus Dravs, ktorý spolupracoval aj s Björk, Arcade Fire či Coldplay. Na štúdiovke, ktorá ponúkne v základnej verzii jedenásť skladieb, sa podieľajú aj Paul Epworth, Kid Harpoon a John Hill.

 


Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs (2009), s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize. V roku 2010 sa jej debut dostal na trh ako dvojCD pod názvom Between Two Lungs. Doplnili ho o živé verzie skladieb, ich remixy a ďalší bonusový materiál. Z tejto nahrávky vydali Florence And The Machine singel Heavy In Your Arms. Na úspech prvotiny nadviazali štúdiovkou Ceremonials (2011) obsahujúcou single What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go a Spectrum (Say My Name) a Lover to Lover. Zoskupenie okolo speváčky Florence Welch má na konte aj tri nominácie na Grammy. Kapela potvrdila účasť na maďarskom festivale Sziget, ktorý sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti.

Tracklist albumu Florence and the Machine - How Big, How Blue, How Beautiful:
1. Ship To Wreck
2. What Kind of Man
3. How Big How Blue How Beautiful
4. Queen of Peace
5. Various Storms & Saints
6. Delilah
7. Long & Lost
8. Caught
9. Third Eye
10. St Jude
11. Mother

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona