Florence and the Machine nahrali cover piesne Stand By Me

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 16:46 • 2 min
Florence and the Machine nahrali cover piesne Stand By Me

LONDÝN - Anglická indierocková kapela Florence and the Machine nahrala cover verziu skladby Stand By Me amerického speváka Bena E. Kinga.

slovakia

left justify in out

Novinka vznikla pre videohru Final Fantasy XV, ktorá sa má dostať na trh 30. septembra. Nová verzia skladby sa objavila aj v traileri hry, ktorý tvorcovia videohry zverejnili prostredníctvom služby YouTube.

 

"Vždy som Final Fantasy vnímala ako mýtickú, nádhernú a výpravnú hru. Stand By Me je pravdepodobne jedna z najlepších piesní všetkých čias. Nemôžete ju vylepšiť, musíte ju len urobiť podľa seba. Chceli sme ju urobiť po svojom a priniesť ju do sveta Florence and the Machine a sveta Final Fantasy," vyjadrila sa speváčka skupiny Florence Welch.


Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs, s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize.

 

V roku 2010 sa dostala na trh ako 2CD pod názvom Between Two Lungs, kde pôvodný tracklist doplnili o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál. Na úspech debutu nadviazali druhou štúdiovkou Ceremonials obsahujúcou single What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go, Spectrum (Say My Name) a Lover To Lover. Vlani vydali album How Big, How Blue, How Beautiful, ktorý taktiež nominovali na Mercury Prize. Kapela si počas kariéry vyslúžila sedem nominácií na Grammy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona