FlixBus pridáva nové spoje na autobusovej linke medzi Bratislavou a Viedňou

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 14:30 • 2 min
FlixBus pridáva nové spoje na autobusovej linke medzi Bratislavou a Viedňou

BRATISLAVA - Spoločnosť FlixBus na autobusovej linke medzi Bratislavou a Viedňou pridá od štvrtka týždenne štrnásť nových spojov. "Dopyt po autobusovej doprave na Slovensku sa neustále zvyšuje. Našu ponuku plánujeme aj naďalej rozširovať. Od 26. apríla pridáme ďalšie nové spoje na trase medzi Bratislavou a Viedňou," informovala v utorok hovorkyňa FlixBusu Martina Čmielová.

slovakia

left justify in out

Na najfrekventovanejšej trase dopravcu medzi slovenskou a rakúskou metropolou je v prevádzke 41 spojení denne. Bratislava je k sieti zelených autobusov FlixBus pripojená od roku 2015 a podľa spoločnosti sa stala významným uzlom v rámci jej európskych liniek. "Každý týždeň z Bratislavy vypravíme viac ako štyristo odjazdov," uviedla Čmielová. Autobusová linka Bratislava - Viedeň patrí medzi kľúčové spojenia prepravcu spolu s trasami Košice - Praha a Prešov - Viedeň. FlixBus v súčasnosti na Slovensku spája Bratislavu, Košice, Prešov, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Žilinu, Považskú Bystricu, Trenčín a ďalšie.

Pod značkou FlixBus v súčasnosti jazdí približne tristo regionálnych dopravcov. Na Slovensku spoločnosť spolupracuje s veľkými dopravcami i menšími rodinnými firmami, napríklad Blaguss Slovakia, Slovak Lines, Daftour. "Vďaka spolupráci s FlixBusom od roku 2017 sa naše podnikanie významne rozrástlo. Prevádzkujeme šesť zelených autobusov na trasách medzi Košicami a Prahou, Prešovom a Viedňou," povedal riaditeľ a jeden zo spoločníkov Daftouru Andrej Daňko.

FlixBus zabezpečuje denne 250 tisíc spojov do 1 700 miest v 27 krajinách. V priebehu tohto roka chce spoločnosť zaviesť ďalších stotisíc nových spojov. Na jar sa prvýkrát vydá mimo Európy, keďže na západe USA, najmä v Kalifornii, má v úmysle poskytnúť viac ako tisíc nových spojení. Obchodný model v USA bude rovnaký ako v Európe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies