Fleetwood Mac nevystúpia na Glastonbury, tvrdí Mick Fleetwood

NETKY.SK • 9 November 2014, 10:42 • 2 min
Fleetwood Mac nevystúpia na Glastonbury, tvrdí Mick Fleetwood

BRATISLAVA - Britsko-americká kapela Fleetwood Mac nevystúpi na budúci rok na festivale Glastonbury.

slovakia

left justify in out

Špekulácie o účinkovaní na legendárnom podujatí vyvrátil bubeník formácie Mick Fleetwood v rozhovore pre BBC Radio 2. "Chcel by som ujasniť jednu vec. Nebudeme hrať na Glastonbury. Veľa ľudí si myslí, že budeme, takže zrozumiteľne a nahlas, 'Milujeme Glastonbury a atmosféru okolo tohto úžasného festivalu, ale nebudeme tam hrať'," uviedol 67-ročný hudobník.


Kapela Fleetwood Mac vznikla v roku 1967 a vystriedalo sa v nej množstvo hudobníkov, pričom jedinými stálymi členmi sú John McVie a spomínaný Mick Fleetwood, ktorého meno je aj v názve skupiny. V súčasnosti v kapele pôsobia ešte Christine McVie (klávesy, akordeón, spev), Lindsey Buckingham (gitara, klávesy, spev) a speváčka Stevie Nicks. Komerčne najúspešnejšími nahrávkami skupiny sú albumy Fleetwood Mac (1975), Rumours (1977) a Tango In The Night (1987). Nahrávka Rumours je dokonca v desiatke najpredávanejších albumov všetkých čias. V roku 1998 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v tom istom roku si na BRIT Awards prevzala ocenenie za mimoriadny prínos hudbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona