Flea z Red Hot Chili Peppers vydáva autobiografiu

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 08:16 • 2 min
Flea z Red Hot Chili Peppers vydáva autobiografiu

BRATISLAVA - Basgitarista americkej kapely Red Hot Chili Peppers, známy ako Flea, vydá 25. septembra autobiografiu s názvom Acid For the Children.

slovakia

left justify in out

"Ikonický basgitarista nesmrteľných Red Hot Chili Peppers konečne prinesie svoj fascinujúci životný príbeh s oslnivými vrcholmi a pádmi do stoky, ktoré môžete očakávať od potkana z ulíc Los Angeles, z ktorého sa stala rocková hviezda známa po celom svete," uviedli na oficiálnej webstránke vydavateľstva Grand Central Publishing.

Päťdesiatpäťročný muzikant v roku 2014 potvrdil, že píše životopis. V tom čase prezradil, že v diele bude spomínať na detstvo strávené na predmestiach New Yorku, "na bohémsky život spojený s nevlastným otcom, džezovým hudobníkom", ale tiež na zážitky z ulíc Los Angeles, kde stretol kamaráta a speváka kapely Anthonyho Kiedisa. Spomenúť by mal aj skúsenosti s drogami a, samozrejme, pôsobenie v Red Hot Chili Peppers.

Flea, vlastným menom Michael Peter Balzary, sa narodil 16. októbra 1962 v austrálskom Melbourne. Ako dieťa sa presťahoval s rodinou do USA. V roku 1983 spoluzakladal spomínanú kapelu Red Hot Chili Peppers. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 piatym albumom Blood Sugar Sex Magik. Na konte majú aj nahrávky ako One Hot Minute (1995), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I'm with You (2011) alebo The Getaway (2016). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, By The Way, Dani California, Can't Stop či Give It Away. Celosvetovo predali už viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy, jednu BRIT Award či osem MTV Video Music Awards. V roku 2012 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Flea pôsobí aj v superskupine Atoms For Peace, s ktorou vydal album Amok (2013). Na konte má tiež napríklad sólové EP Helen Burns (2012), na ktorom spolupracovala aj Patti Smith.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies