Flašíková: Neodpustiteľná tragédia pri Parndorfe je dôsledkom nečinnosti EK

NETKY.SK • 27 August 2015, 16:50 • 2 min
Flašíková: Neodpustiteľná tragédia pri Parndorfe je dôsledkom nečinnosti EK

BRATISALVA - Tragédia pri rakúskej obci Parndorf nemá podľa slovenskej europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej (Smer-SD) v modernej európskej histórii obdobu.

slovakia

left justify in out

"Aktuálna situácia je výsledkom neschopnosti Európskej komisie a Európskej rady prijať adekvátne riešenia," uviedla vo svojom vyhlásení.

Poukázala na to, že počet utečencov a imigrantov alarmujúco stúpa každým dňom, pričom ide o reálny problém nielen pre Taliansko a Grécko, ale aj pre Maďarsko a Rakúsko. "Európska komisia a najmä jej predseda Jean-Claude Juncker napriek alarmujúcemu stavu, ktorý rástol v letných mesiacoch, ani nenačrtol žiadne nové opatrenie, práve naopak, tvári sa, že ide o záležitosť jednotlivých členských štátov," zdôraznila europoslankyňa.

 

Pripomenula, že mnohé členské štáty nemajú reálne skúsenosti s takýmto exodom utečencov a imigrantov, preto za nevyhnutné považuje, aby EK v spolupráci s eurokomisárkou pre spravodlivosť, spotrebiteľov a rodovú rovnosť Věrou Jourovou okamžite iniciovali konkrétne návrhy. "Je veľmi smutné, nešťastné a neodpustiteľné, koľko ďalších životov muselo vyhasnúť na to, aby sa opäť táto téma začala riešiť nielen z pohľadu nadávok na utečencov, ale hľadania riešení. Súčasťou komplexného riešenia musia byť aj opatrenia, ktoré povedú k vyriešeniu situácie v krajinách, odkiaľ prichádza najviac utečencov," podčiarkla Flašíková Beňová.

 

Európska únia by podľa nej mala konečne prevziať na seba zodpovednosť a byť iniciátorom medzinárodného riešenia vojnových konfliktov v takýchto krajinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies