Flašíková: Eurokomisárka Jourová nie je schopná riešiť utečeneckú krízu

NETKY.SK • 31 August 2015, 18:28 • 2 min
Flašíková: Eurokomisárka Jourová nie je schopná riešiť utečeneckú krízu

BRATISLAVA - Eurokomisárka Věra Jourová, zodpovedná za oblasť spravodlivosti, nebola za niekoľko mesiacov trvania utečeneckej krízy schopná prísť s čo i len jedným fungujúcim legislatívnym opatrením zameraným na jej riešenie.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to slovenská europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD).

 

Práve to má byť dôvodom jej vypočutia v pléne Európskeho parlamentu (EP). "Ide o prvý krok, ktorý budem iniciovať. Ak nebude vedieť pomenovať a obhájiť kroky, ktoré plánuje v najbližšom čase pre zastavenie prílivu migrantov urobiť, je myslím viac ako na mieste výzva na jej odstúpenie a nahradenie niekým kompetentným a schopným pružnej reakcie," povedala Flašíková Beňová.

 

K celému problému sa podľa nej alibisticky stavia aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. Od Jourovej mal požadovať prípravu legislatívnych návrhov, myslí si. "Alibizmus predstaviteľov Komisie prispieva k posilňovaniu xenofóbnych nálad a pretŕčaniu sa extrémistov," podotkla.

 

Nové legislatívne opatrenia by sa podľa Flašíkovej Beňovej mali týkať azylovej politiky, ktorá sa napriek existencii spoločného európskeho azylového systému ukazuje ako nedostatočne pružná a schopná adekvátne reagovať na súčasnú masívnu utečeneckú vlnu v Európe. Rovnako by to mali byť návrhy prísnych represívnych opatrení pre pašerákov.

 

"Pravidelne si v parlamente odstojíme minútu ticha za obete, čo je síce slušné gesto, no ďalej sa vôbec nič nedeje. Obchodníci s ľudským nešťastím pritom zatiaľ pani eurokomisárke postupne prerástli cez hlavu," dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies