Flašíková Beňová: Som presvedčená, že k vylúčeniu Smeru-SD zo SES nedôjde

NETKY.SK • 23 September 2015, 19:04 • 2 min
Flašíková Beňová: Som presvedčená, že k vylúčeniu Smeru-SD zo SES nedôjde

BRATISLAVA - Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová je presvedčená, že nedôjde k vylúčeniu Smeru-SD zo Strany európskych socialistov (SES) pre postoj Slovenska voči povinným kvótam na prerozdelenie utečencov.

slovakia

left justify in out

Reaguje tak na návrh predsedu frakcie Socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente Gianniho Pittellu, ktorý vylúčenie navrhol na zasadnutí lídrov frakcie v Bruseli ešte pred dnešným popoludňajším summitom Európskej rady.

 

"Navyše, procedúra na vylúčenie strany Smer-SD v tejto chvíli začatá nebola," uviedla Flašíková Beňová v písomnom stanovisku.

Predseda strany a slovenský premiér Robert Fico sa podľa hovorkyne Smeru-SD Ľubice Končalovej ohradzuje proti spochybneniu vyznávania a dodržiavania hodnôt sociálnej demokracie. "Odmietnutie povinného prerozdelenia sme niekoľkokrát racionálne odôvodnili, nikdy sme však nespochybnili našu pripravenosť aktívne sa podieľať na pomoci," povedala pre TASR.

 

Fico je podľa nej pripravený predložiť relevantné argumenty jeho postoja, vlády aj parlamentu. Premiér podľa Končalovej chápe, že Pittella môže situáciu vnímať citlivejšie, pretože je z Talianska, ktorého sa utečenecká kríza výrazne dotýka.

 

"Množstvo výrokov, ktoré však predseda frakcie S&D uvádza ako dôvod pre svoj návrh, je nepravdivých a predseda strany Robert Fico ich nikdy nepovedal," dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies