Flašíková Beňová: Peniaze na podporu zamestnanosti mladých musia ísť ruka v ruke so vzdelávaním

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 10:10 • 2 min
Flašíková Beňová: Peniaze na podporu zamestnanosti mladých musia ísť ruka v ruke so vzdelávaním

BRATISLAVA - Poslanci Európskeho parlamentu budú vyhodnocovať, do akej miery sú nástroje na zvyšovanie zamestnanosti mladých úspešné. Týka sa to najmä iniciatívy na podporu ich zamestnávania a záruk pre mladých. Tie boli v posledných rokoch s rôznou mierou úspešnosti implementované v jednotlivých členských krajinách Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Napriek istej miere zlepšenia a veľkému množstvu voľných pracovných miest sú v Európe stále milióny mladých bez práce. "Ukazuje sa, že samotné finančné nástroje nestačia. Je dôležité, aby išli ruka v ruke s kvalitným odborným vzdelávaním," uviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová.

 

Školy musia podľa nej vedieť pružnejšie reagovať na potreby trhu práce a zamestnávateľov. "Takáto schopnosť im však na Slovensku napriek dlho trvajúcej diskusii stále do značnej miery chýba. Výsledkom je, že veľká časť mladých nezamestnaných si u nás hľadá prácu viac než rok. V tomto sme bohužiaľ na chvoste Európy," priblížila poslankyňa. Osobitnou výzvou je aj zamestnávanie mladých ľudí so zdravotným hendikepom. Rovnako aj pochádzajúcich z rizikových skupín obyvateľstva spojených so sociálnym vylúčením.

 

"Európske peniaze nepochybne pomohli k získaniu práce mnohým mladým ľuďom. Našou úlohou je teraz zistiť v čom je možné ich vynakladanie do budúcnosti ešte viac zefektívniť. Cieľom je odbúravať neproduktívnu frustráciu, či s ňou súvisiaci čoraz častejšie sa objavujúci radikalizmus a namiesto toho ponúknuť perspektívu," uzavrela Monika Flašíková Beňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies