Flašíková Beňová neočakáva zmenu postavenia a kompetencií parlamentov

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 17:07 • 2 min
Flašíková Beňová neočakáva zmenu postavenia a kompetencií parlamentov

BRATISLAVA - Konferencia predsedov parlamentov členských štátov EÚ a Európskeho parlamentu, ktorá sa začne v nedeľu (23.4.) v Bratislave, je neformálnym stretnutím, na ktorom môžu šéfovia parlamentov diskutovať o úlohách a postavení národných zákonodarných zborov smerom k EÚ a jej inštitúciám.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD).

 

"Žiadne zásadné rozhodnutia ohľadom zmeny postavenia či kompetencií národných parlamentov v tejto oblasti neočakávam," konštatovala europoslankyňa.

 

Ako ďalej spresnila, ide o každoročné stretnutie predsedov na jar v štáte, ktorý predsedal v Rade EÚ počas druhého polroka predchádzajúceho kalendárneho roka.

 

Ako dnes uviedla hovorkyňa Národnej rady (NR) SR Eva Kliská, na Slovensko pricestuje 300 delegátov zo všetkých členských krajín.

 

"Účasť na podujatí aktuálne potvrdilo 45 zahraničných delegácií, z toho 29 predsedov parlamentov, 11 podpredsedov parlamentov a päť delegácií bude zastúpených na nižšej úrovni," spresnila hovorkyňa. Na konferencii sa zúčastní aj novozvolený predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona