Flašíková Beňová: Keby chcela zo Smeru odísť, tak nevyjadrí svoj názor

NETKY.SK • 23 September 2016, 08:42 • 2 min
Flašíková Beňová: Keby chcela zo Smeru odísť, tak nevyjadrí svoj názor

BRATISLAVA – Keby chcela europoslankyňa a jedna zo zakladajúcich členov Smeru-SD Monika Flašíková Beňová odísť zo Smeru, tak by odišla bez toho, aby vyjadrila svoj názor na politiku a kauzy Smeru.

slovakia

left justify in out

„Keď chcete odniekiaľ odísť, tak už nemusíte povedať prečo,“ v rozhovore pre agentúru SITA zareagovala na otázku, či zo strany odchádza.


Podľa poslankyne EP je dôležité, aby všetci rešpektovali dohody, najmä pokiaľ ide o programové princípy. „No ak ich bude stále rešpektovať len jedna strana, a druhá nie, tak to nemôže fungovať. Ak sa pozrieme na Smer a vyjadrenia niektorých kolegov, tak sú v príkrom rozpore s princípmi sociálnej demokracie,“ povedala poslankyňa pre agentúru SITA. Nepáči sa jej, že v strane sú kolegovia, ktorí si myslia, že na Tisovom štáte nebolo všetko iba zlé. „To je pre mňa ako človeka, ktorého starý otec bol partizán, tak neprijateľné, ako hlasovanie s fašistami o poslancovi Osuskom a facke, ktorú dal nejakému občanovi, ktorý sa správa nie celkom primeraným spôsobom. Takže nie. Tá kritika je iba preto, že som dostatočne dlho čakala,“ dodala Flašíková Beňová s tým, že verí, že veci sa dajú ešte zmeniť.


Zároveň priznala, že so Smerom absolvovala všetky voľby, vrátane posledných parlamentných. „Ak mám byť úprimná, tak práve tie posledné voľby boli zvláštne pre mňa v tom, že sediac na mítingoch pod pódiom a počúvajúc chrlenie hrôzy na ľudí o utečeneckej kríze, to nabíjanie pušiek, to si myslím, také pušky by sme mali nabíjať proti schránkovým firmám a proti korupcii, a nie proti tomu, že nejakí ľudia utekajú z krajiny, kde je vojna, utekajú pred takým istým terorizmom, proti akému sa chceme aj my brániť,“ povedala s tým, že migračná kríza nespustila nezhody medzi vedením Smeru a ňou, ale skôr bola vyvrcholením nezhôd.


Flašíková Beňová si zároveň vie predstaviť svoje politické pôsobenie aj na Slovensku, ale nie je to pre ňu méta, ktorá keď sa nesplní, tak sa zrúti svet. „Pre mňa je politika dôležitá, má obrovský presah do spoločnosti, veľmi zásadným spôsobom formuje spoločnosť a ja chcem žiť v krajine, ktorá je spokojná a šťastná. Nechcem žiť v krajine, kde sa prejdete po ulici a každý po vás zazerá a nechcem žiť v krajine, kde prídu demonštrovať na námestie SNP a kričia, že ma obesia a premiér povie, aby nerozkopávali otvorené dvere,“ povedala ďalej s tým, že sa nechce sťahovať len preto, lebo väčšina politickej elity sa rozhodla podliezť najnižšie latky morálky a etiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies