Flašíková Beňová: EÚ by sa mala postaviť tzv. Islamskému štátu

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:46 • 2 min
Flašíková Beňová: EÚ by sa mala postaviť tzv. Islamskému štátu

BRATISLAVA - Pravdepodobne najväčšou bezpečnostnou hrozbou, ktorej čelí súčasný svet, je tzv. Islamský štát. Uviedla to poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Flašíková Beňová (Smer-SD) vo svojom vyhlásení, ktoré poskytla agentúre SITA.

slovakia

left justify in out

„Predstavuje niečo, s čím sme v našich moderných dejinách doposiaľ neboli konfrontovaní. Ukazuje sa, že proti fanatizmu a náboženskému extrémizmu, ktorého je symbolom, musíme postupovať všetkými dostupnými prostriedkami,“ zdôraznila. Myslí si, že doterajšie pôsobenie medzinárodnej koalície sa v boji proti islamským extrémistom ukazuje ako nepostačujúce, a preto by aj Európa mala prispieť účinnejšími návrhmi alternatív, ktorými toto barbarstvo bude možné zastaviť.


Riešenie situácie na Blízkom východe je dnešnou témou plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu. "Súvisí to predovšetkým s barbarským konaním teroristickej organizácie Islamský štát. Otrasné činy jeho predstaviteľov, bohužiaľ, priamo ohrozujú aj európskych občanov," uviedla Flašíková Beňová. Ako dodala, vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová by preto "konečne mala začať prichádzať s konkrétnymi a hlavne razantnými riešeniami v tejto oblasti".


„Islamský štát zosobňuje tú najodpornejšiu propagáciu vraždenia, zneužívania detí, rasizmu, šikanovania a sexizmu. Čiže všetko to, proti čomu sa Európa z hľadiska hodnôt, na ktorých stojí, musí rázne a jednoznačne postaviť,“ uviedla europoslankyňa. Je tak podľa nej „psou povinnosťou“ európskej diplomacie prichádzať s razantnými riešeniami, akými túto najextrémnejšiu teroristickú organizáciu na svete poraziť. „Koniec koncov, je to aj jeden z kľúčových nástrojov riešenia utečeneckej krízy v Európe,“ uzavrela Flašíková Beňová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies