Flašíková Beňová: Erasmus+ budú môcť študenti využívať ešte intenzívnejšie

NETKY.SK • 1 Február 2017, 13:10 • 2 min
Flašíková Beňová: Erasmus+ budú môcť študenti využívať ešte intenzívnejšie

BRATISLAVA - Úvod tohto týždňového plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu (EP) bude dnes popoludní venovaný aj hodnoteniu doterajších výsledkov výmenného programu Erasmus+. V súčasnej podobe funguje od roku 2014, čiže niečo viac ako dva a pol roka.

slovakia

left justify in out

Ide o úspešný európsky nástroj určený na podporu mobility v oblasti vzdelávania, športu, odbornej prípravy a medzi sektorovej spolupráce. Možnosti ponúka najmä študentom, ale aj pedagogickým zamestnancom, pracovníkom s mládežou či dobrovoľníkom. "Umožňuje im zbierať praktické skúsenosti, zdokonaľovať sa v jazykoch, či jednoducho poznávať rozmanité vzdelávacie systémy a kultúru jednotlivých krajín. To má pozitívny dopad na zvyšovanie ich kvalifikácie a celkové uplatnenie sa," priblížila poslankyňa EP Monika Flašíková Beňová.

 

Program sa momentálne nachádza približne v polovici svojho plánovaného trvania. Priebežné vyhodnocovanie jeho výsledkov je potrebné. "Povedie to k jeho ďalšiemu zefektívneniu a odstráneniu prípadných administratívnych prekážok a intenzívnejšiemu využívaniu," uviedla europoslankyňa. Dôležité bude tiež primerané navýšenie rozpočtu, ktorý dokáže uspokojiť pretrvávajúci vysoký záujem.

 

Kľúčová je aj motivácia ísť na zahraničný výmenný pobyt. "Napríklad v prípade našich študentov sú v skutočne veľkej obľube predovšetkým niektoré južnejšie destinácie. Je však potrebné, aby pri rozhodovaní zohľadňovali okrem priaznivých poveternostných podmienok, oveľa viac aj kvalitu vyberaných škôl," uzavrela Monika Flašíková Beňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona