Flašíková Beňová: Diskusie so študentmi ukazujú, že sa o dianie v EÚ zaujímajú

NETKY.SK • 23 September 2015, 10:07 • 2 min
Flašíková Beňová: Diskusie so študentmi ukazujú, že sa o dianie v EÚ zaujímajú

BRATISLAVA - Študenti budú mať aj tento školský rok rovnako, ako po tie minulé, možnosť absolvovať online prednášky s poslankyňou Európskeho parlamentu (EP) Monikou Flašíkovou Beňovou. Spravidla sa uskutočňujú prostredníctvom komunikačného programu Skype.

slovakia

left justify in out

Budú môcť diskutovať nielen o prioritách a fungovaní Európskej únie (EÚ), ale aj o tých najpálčivejších problémoch a výzvach, pred ktorými v súčasnosti Únia stojí a s ktorými sa musí čo najrýchlejšie vyrovnať.

 

Poslankyňa sa s ponukou na takúto formu spolupráce pred časom opätovne obrátila na riaditeľov škôl. "Pre ľahké zapamätanie som tieto diskusie so študentmi už v minulosti nazvala prednášky s Monikou. Či už riaditelia škôl alebo samotní učitelia sa môžu na mňa obrátiť prostredníctvom mojej verejne dostupnej emailovej adresy," uviedla europoslankyňa. Prednášky podľa nej v žiadnom prípade nemajú byť akousi ódou na fungovanie EÚ. "Naopak, ide mi predovšetkým o objektívnu diskusiu a vzbudenie záujmu v študentoch, ktorých sa dianie v Únii už teraz veľkou mierou dotýka," upozornila.

 

Tém, o ktoré sa študenti v súvislosti s fungovaním EÚ zaujímajú, je naozaj veľké množstvo. "Rozprávame sa aj o fungovaní, kompetenciách a význame jednotlivých európskych inštitúcií, čo môže byť pre niekoho trochu únavné. Hlavná časť debaty sa však týka najmä súčasných problémov, akými sú utečenecká kríza, finančné ťažkosti EÚ, zamestnávanie mladých, či vzťahy medzi členskými štátmi. Aj z toho je jasné, že žiaci sa o dianie v Únii skutočne zaujímajú," priblížila poslankyňa.

 

Je pritom dôležité, aby sa študenti ku všetkým výzvam, ktoré pred EÚ momentálne stoja, mohli vyjadriť a boli zároveň informovaní bez zavádzania a nič neriešiaceho strašenia. "Som veľmi rada, že mi školy a ich predstavitelia umožňujú byť týmto spôsobom v kontakte s ich žiakmi. S viacerými som sa následne stretla aj na návšteve v Štrasburgu. Ich postoje a nápady sú mnohokrát veľmi konštruktívne a podnetné," uzavrela Monika Flašíková Beňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies