Flašíková-Beňová: Cez víkendy chce bezplatnú verejnú dopravu v BSK

NETKY.SK • 16 September 2013, 12:15 • 2 min
Flašíková-Beňová: Cez víkendy chce bezplatnú verejnú dopravu v BSK

BRATISLAVA – Doprava je najakútnejším problémom, ktorý trápi obyvateľov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla kandidátka na post predsedu BSK Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) s tým, že predstavila nosné dopravné projekty, ktoré by chcela zrealizovať.

slovakia

left justify in out

Problém dopravy v kraji podľa Flašíkovej-Beňovej najviac rezonuje medzi obyvateľmi BSK. "Jednak je to ničenie ciest prvej a druhej triedy nákladnou dopravou, jednak sú to témy, ktoré sa spájajú s komplexným riešením dopravnej situácie," uviedla Flašíková-Beňová. Jedným z projektov, ktoré predstavila je bezplatná verejná doprava v kraji cez víkendy. "Je veľká škoda, že obyvatelia nášho kraja odchádzajú cez víkendy do Rakúska. My by sme chceli, aby sa rozvíjal turistický ruch aj tu u nás v Bratislave. Chceme preto vytvoriť podmienky a jednou z tých podmienok by mohlo byť aj to, že počas víkendov, keď majú ľudia čas, budú môcť cestovať bezplatne po svojom regióne," uviedla kandidátka. Ako dodala, realizácia projektu by predstavovala zvýšenie nákladov približne o jeden milión eur ročne s tým, že úrad BSK v súčasnosti investuje do regionálnej dopravu približne osem miliónov eur.

Ďalším projektom, ktorý predstavila je výstavba novej podzemnej železničnej stanice spolu s novým Bratislavským centrálnym parkom. "Je to územie pri bratislavskom Istropolise a je to územie, kde bude stáť nová železničná stanica pre regionálnu dopravu, avšak nebude zapustená 45 metrov do zeme, ale bude to projekt, ktorý bude reálne financovateľný," dodala Flašíková-Beňová. Výhodou tohto projektu je podľa nej veľká zelená plocha, ktorá by sa mala nachádzať v centre Bratislavy. "Bude to park o rozlohe niekoľkých hektárov," doplnila s tým, že projekt na park by mali pripraviť študenti architektúry.

Flašíková-Beňová chce okrem toho riešiť Bratislavskú integrovanú dopravu (BID), ktorá sa podľa jej slov rozbieha príliš pomaly. Projekt BID chce rozšíriť o tzv. Smart technológie, ktoré zahŕňajú zjednotenie grafikonu, zavedenie inteligentných dopravných technológií, či zriadenie odstavných parkovísk v spolupráci s okolitými mestami a obcami. Spolu s vládou sa chce venovať aj riešeniu nultého obchvatu Bratislavy.

Ako uviedla, ďalšie body svojho programu predstaví neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies