Flašíka Beňová a Lipšic sa sporia o podpore kvót, Kaliňáka to nevyrušuje

NETKY.SK • 11 September 2015, 13:52 • 2 min
Flašíka Beňová a Lipšic sa sporia o podpore kvót, Kaliňáka to nevyrušuje

BRATISLAVA – Europoslanci za Smer-SD nehlasovali za povinné kvóty, tvrdila aj dnes na rokovaní európskeho výboru v NR SR Monika Flašíková Beňová (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Poslanec NR SR Daniel Lipšic trvá na tom, že sociálni demokrati v europarlamente povinné kvóty podporili napriek odmietavému postoju vlády a Národnej rady SR. Mali by sa podľa neho vzdať mandátov. Ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) hlasovanie v europarlamente nevyrušuje, rešpektuje právo na rozdielny názor.

 

Flašíková Beňová na výbore vysvetľovala, že pri hlasovaní o povinných kvótach ako takých europoslanci Smeru-SD boli proti.

 

 

Vyhlásenie poslankyne Európkeho parlamentu Moniky Flašíkovej BeňovejNikto z poslancov SMER-SD nehlasoval zaLipšic je...

Posted by Monika Flašíková-Beňová on 10. september 2015

 

Lipšic jej oponoval. Zdôraznil, že pri čiastkovom hlasovaní síce boli europoslanci proti kvótam, ale pri záverečnom hlasovaní ich podporili. Hlasovali totiž za správu, ktorá obsahovala aj povinné kvóty. "U nás na Slovensku ktorýkoľvek poslanec, ktorý má problém s nejakým ustanovením zákona, navrhne ho vypustiť a ak sa nevyjme, tak za celý návrh nehlasuje, aj keď v ňom môžu byť iné pekné veci," vysvetlil.

 

Súhlasí, že europoslanci majú slobodný mandát. Ale považuje za divadlo vládneho Smeru-SD, ak vyhlasuje, že je proti povinným kvótam a europoslanci za túto stranu v konečnom dôsledku kvóty podporia. "Minimálne by mali byť vyzvaní, aby zvážili zotrvanie v Európskom parlamente," povedal Lipšic. Trvá na tom, že sociálni demokrati sa pri hlasovaní nepomýlili. "Bolo to úmyselné hlasovanie, hlasovali tak opakovane," zdôraznil.

 

Ministra vnútra Kaliňáka hlasovanie v europarlamente nevyrušuje. "Nezaujímalo ma to veľmi. Napísali mi, že boli proti kvótam. Hlasuje sa o jednotlivých bodoch, a potom o celku. Ten celok bolo treba podporiť," povedal. Na otázku, či mu neprekáža podpora povinných kvót v celkovej správe, uviedol, že vždy považoval europarlament za odtrhnutý od reality. "Ale hlavne je demokracia, takže sa tu nebudeme naháňať za vyjadrenie názoru. To sa vraciame pred rok '89. Mne to neprekáža. Tak má niekto iný názor ako ja. Ak by sme mali všetci rovnaký názor, tak tu máme stále ešte komunistickú stranu. Buďme radi, že ľudia majú rôzne názory," uzavrel.

 

 

Poslanci za SMER-SD v Európskom parlamente kvóty NEPODPORILI. D. Lipšic nechutne klame!

Posted by SMER - SD on 10. september 2015

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies