Flámsky poslanec pobúril Belgičanov výrokmi o Hitlerovi a Židoch

NETKY.SK • 7 August 2014, 11:12 • 2 min
Flámsky poslanec pobúril Belgičanov výrokmi o Hitlerovi a Židoch

BRUSEL - Slová o Hitlerovej politike voči Židom zo strany jedného z poslancov flámskeho parlamentu, Hassana Aaraba, vyvolali pobúrenie belgickej verejnosti. Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Aarab, ktorý je poslancom parlamentu Flámskeho spoločenstva za antverpskú pobočku kresťanských demokratov (CD&V), na svojej osobnej stránke na Facebooku naznačil, že ak Hitler nedeportoval všetkých Židov, tak iba pre to, aby ukázal, prečo ich chcel vyhladiť.

 

Predseda CD&V a stranícka centrála v Antverpách už odsúdili tieto narážky. Riaditeľ Centra pre rovnosť príležitostí a boja proti rasizmu Jozef De Witte konštatoval, že takéto vyhlásenia predstavujú podnecovanie k nenávisti a schvaľujú činy nacistov. Tieto slová sú trestuhodné, dodal De Witte a vyzval ich autora, aby sa ospravedlnil a prišiel s návrhom, ako zmierniť účinky svojich slov.

 

Aarab priznal zodpovednosť za predmetné poznámky, svoje slová sa však snažil ospravedlniť hnevom nad súčasnou situáciou na Blízkom východe, kde prebiehajú boje medzi izraelskou armádou a jednotkami Hamasu.

 

"Chcem vyjadriť svoj hnev nad tým, čo Izrael robí v Gaze. To je dôvod, prečo som prišiel s týmto provokatívnym vyhlásením. Keď ide o Židov, reaguje celý svet. Medzitým sú Palestínčania vraždení, ale nikto, vrátane mojej strany, nič nerobí," vysvetlil poslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies