Flamengo so šťastím šampiónom Cariocy, Ituano Paulisty

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 11:19 • 2 min
Flamengo so šťastím šampiónom Cariocy, Ituano Paulisty

SAO PAULO - Futbalistom Flamenga stačila v nedeľňajšej domácej odvete finále vyraďovacej časti Guanabara Cup-u remíza 1:1 s Vascom da Gama na zisk 33. titulu šampióna štátu Rio de Janeiro. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v prvom zápase, v prospech Flamenga zavážilo prvé miesto po základnej časti. Súper sa kvalifikoval do semifinále z tretieho miesta.

slovakia

left justify in out

Vasco da Gama bolo v nedeľu blízko k víťazstvu, ale v prvej minúte nadstaveného času spasil domácich vyrovnávajúcim gólom Márcio Araújo. "Neuveriteľné. Takéto niečo dokáže iba tím ako Flamengo. Fanúšikovia Vasca už oslavovali, no mne sa podarilo nájsť spôsob, ako nám zabezpečiť titul," povedal hrdina zápasu, ktorý sa hral rovnako ako prvý na vynovenej Maracane. 

 

Tréner "zdolaného" finalistu Adilson Batista sa hneval na údajnú chybu rozhodcu: "Boli sme lepší a zaslúžili sme si titul. Smutné, že nás zrazila na kolená ďalšia chyba na náš účet." 

 

Flamengo si napravilo chuť za minulotýždňové vyradenie v skupinovej fáze Pohára osloboditeľov. O šampióna Cariocy sa tento rok pre majstrovstvá sveta hralo iba v jednej fáze - Guanabara Cup-e - rozdelenej na základnú časť a play-off so štyrmi účastníkmi. 

 

V šampionáte štátu Sao Paulo sa zrodilo prekvapenie na úkor favorizovaného Santosu, v nedeľňajšej odvete finále síce zmazal jednogólové manko z ihriska Ituana, ale v penaltovom rozstrele uspeli hostia zásluhou brankára Vagnera, ktorý v ôsmej sérii zneškodnil pokus Neta. Prvý raz od roku 2004 a triumfu Sao Caetana sa z trofeje netešil niektorý z elitných tímov zo Sao Paula - Santos, Palmeiras, Corinthians ani FC Sao Paulo. 

 

"Nenachádzam slov. Stále je ťažké uveriť, čo sa stalo," dostal zo seba bývalý brazílsky reprezentant Doriva, tréner tímu, ktorý sa vlani zachraňoval v regionálnej súťaži Paulista. 

 

Počas nadchádzajúceho veľkonočného víkendu 19. - 20. apríla sa rozbehne celoštátny brazílsky šampionát Serie A. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies