FL: Zranenia prinútili kapitána Dunajskej Stredy Szabóa ukončiť kariéru

NETKY.SK • 24 September 2015, 18:12 • 2 min
FL: Zranenia prinútili kapitána Dunajskej Stredy Szabóa ukončiť kariéru

DUNAJSKÁ STREDA - Kapitán futbalistov DAC Dunajská Streda Otto Szabó sa pre pretrvávajúce zdravotné problémy rozhodol zavesiť kopačky na klinec. Zostáva však v klube zo Žitného ostrova ako rehabilitačný tréner.

slovakia

left justify in out

Futbalové základy získal 34-ročný ľavý obranca v DAC, v šestnástich zamieril do akadémie viedenského Rapidu. Počas pôsobenia v Rakúsku (Rapid Viedeň, Braunau), Maďarsku (MTK Budapešť, Šopron, Debrecín, Vasas Budapešť, ETO Győr, Lombard Pápa) a Slovensku (Slovan Bratislava, Petržalka a DAC) nazbieral takmer tristo ligových štartov, strelil v nich 13 gólov. Trikrát si obliekol aj reprezentačný dres. Posledný súťažný zápas odohral 30. mája 2015 proti Slovanu.

 

"Moje problémy s členkom sú už chronické a trvajú viac rokov. Uplynulé mesiace som dokázal hrať a trénovať len vďaka liekom proti bolesti. Štandardne som sa zapojil do prípravy na nový ročník, ale súčasne som absolvoval aj liečebnú kúru a dal som si pol roka na doliečenie. Ide o klasické futbalové zranenie, chrupavka sa opotrebovala a to spôsobuje bolesť. Popri futbale sa už dlhšie venujem aj rehabilitácii, ukončil som školu a keď tréner s vedením navrhli, či by som nechcel zaplniť chýbajúce miesto v klube, po menšom premýšľaní som prikývol. Samozrejme, chcel som ešte aktívne hrávať, ale musím myslieť v prvom rade na svoje zdravie. Na jednej strane som smutný, že už viac nevybehnem na trávnik ako hráč, na strane druhej sa však môžem venovať niečomu, v čom môžem byť užitočný a dobrý, a to je výborné. Navyše, zostávam v dennom kontakte s bývalými spoluhráčmi, budem naďalej súčasťou mužstva. Ďakujem všetkým za pomoc a podporu počas celej mojej kariéry, zároveň som vďačný za možnosť vyskúšať si niečo nové," zdôvodnil svoje rozhodnutie Otto Szabó na oficiálnej stránke DAC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies