FL: Žofčákove strelky zabrali, Regáli mu vrátil požičané

NETKY.SK • 22 Február 2017, 13:02 • 2 min
FL: Žofčákove strelky zabrali, Regáli mu vrátil požičané

Michalovce - Po zápase medzi futbalistami Michaloviec a Trnavy sa najviac skloňovalo slovo efektivita. Michalovčania, ktorí hrali domáci zápas na štadióne NTC v Poprade, ju mali mimoriadne vysokú, naopak Spartak nevyťažil z viacerých sľubných príležitostí ani jeden zásah. Na dvoch góloch MFK mala významný podiel dvojica presne strieľajúcich stredopoliarov Igor Žofčák, Martin Regáli.

slovakia

left justify in out

To najdôležitejšie sa udialo v rozpätí 63. a 68. minúty. Po tom, ako obrana Zemplínčanov úspešne čelila viacerým snahám Spartaka o úvodný gól, udreli domáci. Najskôr Regáli ideálne zakončil po prihrávke Žofčáka, neskôr si aktéri pozície vymenili a po Regáliho centri sa podarenou strelou prezentoval aj kapitán Michaloviec.

 

"Mal som nové kopačky a spoluhráči mi pred zápasom vraveli, že to určite budú "strelky". Ukázalo sa, že na tom asi niečo bude. Martin dal krásny gól na 1:0 a ja som si pred mojím zásahom povedal, že buď to trafím do bránky, alebo na tribúnu," uviedol Igor Žofčák po víťaznom zápase.

 

Pre kapitána MFK to bol štvrtý gól v sezóne, kým pre Regáliho prvý. "Som rád, že bol takýto a navyše v podstate víťazný. S Igorom sme si pri našich góloch vymenili pozície. Ja som mu po jeho dobrej prihrávke musel vrátiť požičané," poznamenal Regáli s úsmevom. Michalovčania v druhom polčase prvého jarného zápasu zlepšili výkon, Trnavčanov už nepúšťali do sľubných streleckých pozícií a z minima šancí vyťažili maximum.

 

"V prvom polčase sme naozaj nemali veľa striel na bránku a tak sme si pred druhým povedali, že niečo musíme zmeniť," povedal Žofčák. Zverenci Antona Šoltisa v prvom zápase jarnej časti využili štadión Národného tréningového centra v Poprade, keďže ich domáci stánok prechádza rekonštrukciou. Najbližších šesť riadnych zápasov Fortuna ligy odohrajú u súperov, takže pred dlhým "tripom" im tri body padli vhod. V stredu 1. marca absolvujú v Žiline dohrávku 18. kola s Ružomberkom, duel sa mal v decembri hrať v Michalovciach, ale znemožnil ho nespôsobilý terén.

 

"V Poprade sa nám hralo fajn, ihrisko bolo dobré, štadión krásny. Škoda, že nehráme doma, no nič s tým neurobíme. Je zbytočné sa zaťažovať tým, čo nevieme zmeniť. Je to takto a my sa musíme prispôsobiť, no už sa tešíme na náš štadión," poznamenal Igor Žofčák.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies