FL: Žilina začala prípravu bez Krnáča a chorého Jeliča

NETKY.SK • 5 Január 2015, 18:44 • 2 min
FL: Žilina začala prípravu bez Krnáča a chorého Jeliča

ŽILINA - Bez brankára Martina Krnáča aj najlepšieho kanoniera najvyššej slovenskej súťaže Mateja Jeliča odštartovali futbalisti jesenného lídra MŠK Žilina prípravu na odvetnú časť sezóny Fortuna ligy 2014/2015. Zmeny v kádri nie sú zatiaľ žiadne.

slovakia

left justify in out

"Situácia okolo Krnáča je otvorená, dostal predĺžené voľno, pridá sa k nám neskôr. Čo sa týka Jeliča, zatiaľ zostal s chorobou doma v Chorvátsku, má kiahne. Pripojí sa, keď bude fit," informoval tréner MŠK Žilina Adrián Guľa. 

 

Na prvom tréningu bolo v pondelok popoludní v Žiline-Strážove (plochu hlavného štadióna MŠK pokrýva hrubá vrstva snehu) k dispozícii 25 hráčov. "Zo zdravotných dôvodov netrénovali s mužstvom Michal Škvarka, Denis Vavro a tiež Adam Žilák, ktorí mali individuálny program. Škvarka je už v procese kondičnej prípravy. Žilák je po dlhodobom zranení, pripojí sa k mužstvu v najbližších dňoch. Vavro oddychuje po operácii," vyrátal Guľa. 

 

Žilinčania budú trénovať v domácich podmienkach v kombinácii s posilňovňou až do 16. januára, keď odídu na osemdňové sústredenie do Prahy. Ešte predtým na žlto-zelených čaká prvý prípravný zápas v Myjave proti domácemu Spartaku (14. 1.). "Budeme využívať umelý trávnik v Strážove a fitnes na štadióne. V týchto solídnych domácich podmienkach naštartujeme prípravu na jarnú časť," informoval tréner MŠK Žilina. 

 

V Prahe odohrajú jeho zverenci prípravné stretnutia proti Dukle (17. 1.), Sparte (21. 1.) a Slavii (24. 1.). Ďalšie zápasové testy sú v pláne od 28. januára v domácich podmienkach v Strážove a 11. februára príde na rad odchod na herné sústredenie do tureckého Beleku. Tam zohrajú Žilinčania tri zápasy zatiaľ proti neznámym tímom. "Je to pre nás posun v príprave, že môžeme absolvovať trojzápas s kvalitnými súpermi z českej ligy na dobrých terénoch. Rozhodujúca je však kvalita tých tímov," doplnil Guľa. 

 

Žilina vedie tabuľku Fortuna ligy po jeseni s náskokom 3 bodov pred Trenčínom. Ako vníma líderskú pozíciu jej tréner? "Je to výrazná motivácia pre nás všetkých. Nechceme sa uspokojiť s tým, čo sme dosiahli, ale naštartovať ešte výraznejšie progres. Máme na to potenciál. Čaká nás opäť len tvrdá práca, aby sme to dosiahli. Chceme, aby s nami mal aj na jar každý súper problémy," zakončil Guľa. 

 

Vo futbalovej Žiline majú nového riaditeľa mládeže. Stal sa ním bývalý tréner A-tímu MŠK Ľuboš Nosický. Novinkou sú aj spoločné tréningy B-tímu a výberu do 19 rokov. Ide o bližšie prepojenie futbalových aktivít v klube.

 

Plán zimnej prípravy vo futbalovom klube MŠK Žilina: 
5. 1. - začiatok v domácich podmienkach (Žilina - Strážov) 
14. 1. - prípravný zápas Spartak Myjava - MŠK Žilina (Myjava, 14.30 h) 
16. - 24. 1. - sústredenie v Prahe 
17. 1. - FK Dukla Praha - MŠK Žilina (Na Máchovně, 11.00) 
21. 1. - Sparta Praha - MŠK Žilina (Vaníčkova, 14.00) 
24. 1. - Slavia Praha - MŠK Žilina (U Slavie, 10.00) 
28. 1. - MŠK Žilina - Baník Ostrava (Strážov, 12.00) 
28. 1. - MŠK Žilina - SFC Opava (Strážov, 15.00) 
7. 2. - MŠK Žilina - Fotbal Třinec (Strážov, 11.00) 
7. 2. - MŠK Žilina - Sigma Olomouc (Strážov, 14.00) 
11.- 21. 2. - sústredenie v Turecku (3 prípravne zápasy)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies