FL: Žilina stráca dych, odstup od lídra z Trenčína už 14 bodov

NETKY.SK • 24 November 2015, 13:00 • 2 min
FL: Žilina stráca dych, odstup od lídra z Trenčína už 14 bodov

BRATISLAVA - Futbalisti MŠK Žilina mali po 11. kole najvyššej slovenskej súťaže na druhom mieste tabuľky len dvojbodové manko na lídra a úradujúceho majstra AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Po odohraní ďalších šiestich kôl sa odstup klubu spod Dubňa na úradujúceho majstra vo Fortuna lige zvýšil už na rozdiel 14 bodov, čo slovenskému vicemajstrovi zo sezóny 2014/2015 výrazne znížilo šancu vybojovať si v tomto ligovom ročníku celkové prvenstvo. Navyše Žilinčania klesli v klasifikácii na 3. priečku - majú o päť bodov menej ako druhý ŠK Slovan Bratislava.

 

Zverenci trénera Adriána Guľu v spomenutom poltucte stretnutí získali iba šesť bodov za domáce víťazstvá nad Myjavou (v 14. kole - 3:0) a Ružomberkom (v 16. kole - 2:0), až štyrikrát však odchádzali z trávnika bez bodového zápisu: podľahli doma Podbrezovej (v 12. kole - 1:3), v Zlatých Moravciach (v 13. kole - 0:4), v Dunajskej Strede (v 15. kole - 0:1) a naposledy v sobotňajšom dueli 17. kola aj v Senici - 0:2. "Nebudeme silní, úspešní a víťazní, pokiaľ budeme hrať zložito. Tak, ako si hráči sami zmyslia, takto to fungovať nebude. Naše mužstvo je najsilnejšie vtedy, keď hrá tímovo a keď každý hráč vloží svoje silné stránky do systémovej práce," reagoval na klubovom webe tréner MŠK Žilina Adrián Guľa, ktorý sa vrátil aj k ostatnej dvojgólovej prehre na Záhorí. O tú sa po zmene strán postarali Jakub Kosorin a Jozef Dolný. "Pokiaľ hráme jednoducho, systémovo ako v prvom polčase v Senici, tak máme veľké možnosti na skórovanie a aj hernú prevahu. Nepremenené šance nás veľmi znervóznili, prestali sme hrať, boli sme netrpezliví. Núteným striedaním Bénesa sme stratili stred ihriska. Chýbal nám pokoj pri založení útoku. Zneisteli sme po prvom góle, každý začal hrať viac sám na seba, naša trpezlivosť sa razom zbúrala," uviedol kormidelník žilinského mužstva.

 

K jeho slovám sa pridal aj obranca MŠK Tomáš Hučko. "V prvom polčase sme boli jednoznačne lepším mužstvom. Škoda, že sme z dobrých príležitostí nešli do vedenia. V kabíne cez polčasovú prestávku sme si povedali, že v tejto hre musíme pokračovať. Po dvoch, prakticky identických situáciách, sme však dostali dva góly a už sa hralo ťažko. Sme sklamaní, musíme sa dať čo najskôr dokopy a zvládnuť ďalší zápas omnoho lepšie," vyjadril sa 30-ročný skúsený zadák.

 

V zostávajúcich dvoch jesenných ligových vystúpeniach nečakajú na futbalistov MŠK Žilina ľahkí protivníci: v 18. kole privítajú 28. novembra FC Spartak Trnava a v derniére 6. decembra nastúpia v rámci 19. kola na bratislavských Pasienkoch proti hráčom ŠK Slovan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies