FL: Žilina s prvým jarným ligovým triumfom, rozdrvila ViOn

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 12:52 • 2 min
FL: Žilina s prvým jarným ligovým triumfom, rozdrvila ViOn

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sa radujú zo svojho prvého víťazstva v jarnej časti najvyššej domácej dlhodobej súťaže Fortuna ligy 2015/2016. Po sérii štyroch prehier triumfovali v piatok v domácom prostredí v úvodnom zápase 24. kola nad hráčmi FC ViOn Zlaté Moravce jednoznačne 6:0.

slovakia

left justify in out

"Šošoni" najmä zásluhou hetriku Filipa Hlohovského nadviazali na utorňajší pohárový úspech 3:0 proti FC DAC 1904 Dunajská Streda. ViOn-u sa revanšovali za októbrový debakel 0:4. Pod Dubňom zdolali tohto rivala vo FL ôsmy raz v rade. Zlaté Moravce vyťažili z piatich ligových duelov po zimnej prestávke iba tri body a sú na 9. mieste v 12-člennej tabuľke, Žilina sa priebežne posunula zo šiestej na štvrtú priečku, za vedúcim AS Trenčín zaostáva o 21 bodov.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 24. kolo - piatok:

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 6:0 (2:0)
Góly: 13., 59. a 81. Hlohovský, 30. Králik, 52. Letič, 61. Michlík, ŽK: 44. M. Perišič, 75. Tawamba (obaja Zlaté Moravce), rozhodovali: Sedlák - Lieskovský, Ádám

 

 

Zostavy:

Žilina: Volešák - Špalek, Vavro, Králik, Mazáň (79. Hancko) - I. Díaz (86. Káčer) - Škvarka, Michlík - Hlohovský (82. Mbah), Paur, Letič
Zlaté Moravce: P. Kováč - Majkič, Tipurič, Jhonnes Marques de Souza, Kupec - Karlík - Slančík (46. Orávik), Krznarič, M. Perišič (46. Cebara), Gešnábel (62. M. Kuzma) - Tawamba

Hlasy (zdroj: Arena Sport)

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Chlapci hrali dobre, chutil im futbal a to je podstatné. Boli sme efektívni najmä cez Filipa Hlohovského. Treba pochváliť obrancov a aj Miloša Volešáka, ktorý chytil veľkú šancu súpera na začiatku druhého polčasu. Čaká nás reprezentačná prestávka, musíme si doliečiť zranenia. Verím, že následne to bude mať každý s nami ťažké. Uvidíme, kde budeme na konci sezóny."

Libor Fašiang (tréner Zlatých Moraviec): "Myslím si, že dnes sme podali veľmi zlý výkon, najhorší pod mojím vedením. Dostali sme lekciu z nasadenia aj kombinačných zručností. Ešte dobre, že teraz bude reprezentačná prestávka. Máme čo robiť, aby sme sa pripravili na najbližší zápas s Trenčínom."

 

Proti tímu zo Žitného ostrova sa presadil strelecky a v piatok pridal aj presnú gólovú prihrávku. "Sme veľmi radi, že sa nám to konečne podarilo zlomiť a dosiahli sme dve presvedčivé víťazstvá. Navyše sme neinkasovali, čo je vždy bonus. Verím, že na nastúpenej ceste zotrváme a po reprezentačnej prestávke v tom budeme pokračovať," zaželal si pre web svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency (FSA) Špalek.

 

Talentovaný stredopoliar nastúpil na spomínané stretnutia so sebazaprením, keďže ho trápil bolestivo nakopnutý členok. "Pár dní to bolelo, ale už je všetko v poriadku. Vždy, keď nastúpim, idem naplno. Odmenou je teraz pre mňa strelený gól a asistencia, ale tou najväčšou je zakaždým tímový úspech. Ten sme už potrebovali ako soľ," priznal.

 

Počas Veľkonočných sviatkov vymení Špalek žilinský dres za reprezentačný. S tímom do 19 rokov ho čaká kvalifikačný turnaj Elite v Rakúsku, kde mladí Slováci nastúpia proti Česku, Rumunsku a domácemu výberu. "Skupinu máme ťažkú, no šancu na postup určite máme. Dôležitý bude vstup do turnaja proti domácim Rakúšanom. Pevne verím, že sa podarí a domov sa vrátime vysmiati," zaželal si mnohonásobný mládežnícky reprezentant, ktorý sa s výberom do 17 rokov predstavil na oboch vrcholných podujatiach - majstrovstvách Európy i sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies