FL: Žilina rezolútne ukončila sériu Trnavy bez prehry vonku

NETKY.SK • 7 November 2016, 08:13 • 2 min
FL: Žilina rezolútne ukončila sériu Trnavy bez prehry vonku

ŽILINA - Od mája trvajúca séria Spartaka Trnava bez prehry u súperov v súťažných zápasoch sa v nedeľu kruto skončila na trávniku lídra futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina na hodnote jedenásť.

slovakia

left justify in out

"Šošoni" naplno využili rozsiahlu maródku v kádri hostí a v 15. kole triumfovali vysoko 7:0. Zverenci Adriána Guľu majú na čele tabuľky 7-bodový náskok pred druhou Podbrezovou a 9 bodov k dobru na tretí Slovan Bratislava.

Stále platí, že Žilina dosiaľ naposledy nebodovala pod Dubňom naplno už 17. júla, keď v úvodnom kole FL 2016/2017 remizovala 2:2 s Dunajskou Stredou.

Trnavu načal už v 9. min Miroslav Káčer, ktorý si po vysunutí od Ivána Santiaga Díaza priamočiaro poradil s defenzívou Spartaka aj brankárom Adamom Jakubechom. V 39. min sa Filip Hlohovský blysol technickou strelou k pravej žrdi a pred prestávkou MŠK ešte viac upokojil Nermin Haskič po zaváhaní trnavskej obrany - 3:0. Kanonáda v podaní Žiliny pokračovala hneď po zmene strán. Keď na opačnej strane Erik Jirka neprekonal Miloša Volešáka, v 47. min pripomenul "nedáš - dostaneš" pohotovo opäť Hlohovský, ktorého vyzval Michal Škvarka. Posledný menovaný sa sám presadil v 50. min výstavným projektilom do horného rohu - 5:0. V 71. min videl hráč Spartaka Anton Sloboda po druhej žltej karte červenú a hostitelia rýchlo využili presilovku. V 74. min po centri Ernesta Mabouku dosiahol svoj druhý gól Haskič - 6:0. Siedmy gól Žiliny strelil v 84. min krátko po svojom príchode na ihrisko striedajúci Lukáš Janošík, ktorého vyzval Škvarka.

Futbal - Fortuna liga 2016/2017 - 15. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - Spartak Trnava 7:0 (3:0)
Góly: 39. a 47. Hlohovský, 45. a 74. Haskič, 9. Káčer, 50. Škvarka, 84. L. Jánošík, ŽK: 13. Králik - 45.+ Godál, 56. A. Sloboda, 84. Richnák, ČK: 71. A. Sloboda (Trnava) po druhej ŽK, rozhodovali: Pavlík - Hancko, Pozor, 4066 divákov

 

 

Zostavy:

Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek - Káčer, Iván Santiago Díaz, Škvarka - Špalek (66. Vallo), Otubanjo (30. Haskič), Hlohovský (80. L. Jánošík)
Trnava: A. Jakubech - Čögley, Hladík, Godál, Janso - Greššák (60. L. Mihálik), A. Sloboda - Jirka, Halilovič, Richnák - Tambe (74. Martin Tóth)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies