FL: Žilina proti Podbrezovej rozhodla v nadstavenom čase

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 18:32 • 2 min
FL: Žilina proti Podbrezovej rozhodla v nadstavenom čase

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sú na druhej priečke v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 momentálne len o dva body za vedúcim Trenčínom, ktorý však ešte má k dobru utorňajší domáci zápas 28. kola proti Košiciam (17.15 h).

slovakia

left justify in out

Žilinčania zvíťazili nad hráčmi ŽP Šport Podbrezová na ich detašovanej domácej pôde v Brezne vo veľkej dráme 3:2. Hostia strelili rozhodujúci gól v nadstavenom čase. Zverenci Adriána Guľu napokon nepykali za premrhanie dvojgólového náskoku.

 

Skóre otvoril už v 6. min z bieleho bodu po zemi k pravej žrdi Milan Škriniar, keď Pavol Penksa skúsil opačnú stranu. Penalta bola za ruku Vratislava Greška po centri Lukáša Čmelíka, domáci protestovali márne. O štyri minúty neskôr si síce poradili s rohovým kopom favorita, ale Ernest Olivier Mabouka Massoussi poslal z pravej strany loptu nazad do ohňa a Matej Jelič na päťke učebnicovo predskočil Penksu. Zo vzduchu zavesil svoj 15. tohtosezónny ligový gól, dotiahol sa v súperení o korunu pre kráľa strelcov na senického Jana Kalabišku. 

 

Po zmene strán "železiari" výrazne pridali a za aktivitu si vyslúžili kontaktný gól, keď v 66. min po rohovom kope zahranom k bližšej žrdi hlavou posunul loptu Ivan Minčík a Blažej Vaščák zblízka akrobaticky zavesil pravačkou na 1:2. Rovnaký hráč mal štvrť hodiny pred koncom na kopačke pravej nohy vyrovnanie, ale po zbehnutí za obranu Žiliny z prvej trafil iba konštrukciu. Podbrezová sa dočkala až v 83. min, keď ruka Škriniara viedla k pokutovému kopu a Dávid Škutka sa nemýlil, hoci Miloš Volešák vystihol smer a sľubne plachtil ku svojej ľavej žrdi - 2:2. Keď už sa zdalo, že sa zrodí remíza, vykúpil Žilinčanov svojím ďalším zásahom Jelič, ktorý sa výborne zorientoval na hrote a skóroval hlavou. 

 

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Bolo to naozaj infarktové. Po 11 minútach sme prehrávali o dva góly a zle sme vyzerali, súper nás k ničomu nepustil. Po zmene strán sme nastúpili úplne vymenení, zlepšil sa dôraz, pohyb a remíza by tomuto zápasu svedčala. Bohužiaľ, v samom konci sme sa nevyhli chybe, napriek tomu som na mužstvo hrdý, že sa dokázalo zmobilizovať."
      

Adrian Guľa, tréner Žiliny: "Ceníme si výsledok, na tejto pôde sa ľahko nevyhráva. Po dominantnom prvom polčase a zaslúženom vedení sme po inkasovanom góle zneistili, súper zaslúžene vyrovnal. Záver bol infarktový, šťastie sa priklonilo k nám, ja verím, že aj mentalita a súdržnosť mužstva spôsobila, že nám doprialo. Vďaka Jeličovi si hráči užili emočnú radosť." 
     

 Matej Jelič, autor dvoch gólov: "Ešte žijeme v boji  o titul, mali sme aj šťastie, no neustále sme verili vo víťazstvo. Strelil som dva góly, útočím na kráľa strelcov, teraz si užívam víťazstvo, to je pre mňa hlavné. Neviem, prečo sme prestali hrať po vedení o dva góly. Zápas sme mali vo svojich rukách, ťažko si pasivitu vysvetliť. Môj gól v závere pramenil z toho, že som nastavil telo, lopta mi vyskočila na hlavu, brankár bol vpredu a ja som ho prehodil. Dvakrát som sa presadil hlavou, oplatí sa hlavičky trénovať. Emócie boli veľké, strhol som si dres a bežal ani neviem kde."
      

Blažej Vaščák, strelec jedného gólu Podbrezovej: "Žilina nám strelila góly z ničoho, no opäť sme ukázali charakter. V druhom polčase sme mali prevahu a keby sme vyhrali, nikto by nemohol nič povedať. Futbal nám ukázal odvrátenú tvár, nezaslúžene sme prehrali. Aktivitou sme súpera dostali pod tlak a vytvorili si viac šancí."

 

Žilina sa revanšovala Podbrezovej za augustovú prehru 0:1. V novembri s ňou pod Dubňom hrala 0:0 a teraz sa teda dočkala nielen víťazstva, ale aj prvého gólu do siete ŽP Šport v tomto súťažnom ročníku. 

 

Futbal - Fortuna liga 2014/2015 - 28. kolo - utorok: 

ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 2:3 (0:2) 
Góly: 67. Vaščák, 83. Škutka (z 11 m) - 10. a 90.+ Jelič, 6. Škriniar (z 11 m), 90.+ Jelič (Žilina), rozhodovali: Straka - R. Sluk, Ferenc, hralo sa v Brezne 

Zostavy: 
Podbrezová: P. Penksa - Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško - Gál-Andrezly (74. Nworah), Podio, M. Kochan, Harvilko (60. Juraj Pančík) - Vaščák (85. Michal Pančík), Škutka 
Žilina: Volešák - Mabouka, D. Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík 57. (Bénes), Káčer (86. Paur), J. Mihalík - Jelič, William Alves de Oliveira (78. Špalek) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies