FL: Žilina na Pasienkoch znížila majstrovské šance Slovana

NETKY.SK • 28 Február 2015, 07:47 • 2 min
FL: Žilina na Pasienkoch znížila majstrovské šance Slovana

BRATISLAVA - Hneď na úvod jarnej časti sezóny 2014/2015 najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bol na programe šláger medzi domácim Slovanom Bratislava a MŠK Žilina (0:2).

slovakia

left justify in out

Po bezgólovom prvom polčase, v ktorom na Pasienkoch hýrili väčšou aktivitou Bratislavčania, no skórovať nedokázali, sa krátko po zmene strán o víťazný gól postaral Lukáš Čmelík. Konečný výsledok stanovil v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času Jaroslav Mihalík. Ambície Slovana na prenasledovanie Žiliny na čele tabuľky Fortuna ligy teda dostali vážnu trhlinu už v prvom jarnom stretnutí.

Futbal - Fortuna liga 2014/2015 - 20. kolo - piatok:


ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:2 (0:0)
Góly: 48. Čmelík, 83. J. Mihalík, ŽK: 64. F. Kubík - 34. Škriniar, 79. Káčer, 84. J. Mihalík, rozhodovali: Jaška - Hancko, Sluk, 2153 divákov

Zostavy:
Slovan: D. Perniš - Kotula (77. Niňaj), Gorosito, Saláta, Jablonský - Simovič, Štefánik - L. Peltier (59. Mészáros), Zreľák, F. Kubík (77. F. Ďuriš) - Soumah
Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský, Káčer - Čmelík (71. Špalek), Lupčo (87. Škvarka), J. Mihalík - Willam Alves de Oliveira (89. Hučko)

Prvú veľkú šancu Slovana mal v 12. min legionár z Trinidadu a Tobaga Lester Peltier, jeho strelu však vyrazil žilinský brankár Miloš Volešák a z následnej dorážky netrafil Samuel Štefánik. O 4 min neskôr sa na Volešáka po chybe Milana Škriniara rútil sám Adam Zreľák, no nedal. V 18. min sa ku slovu dostali aj hostia, Miroslav Káčer mieril len tesne mimo. V 24. min vysunul Zreľák Seydoubu Soumaha, ale ani ten Volešáka neprekonal. O ďalšie 4 min sa k odrazenej lopte dostal Štefánik, jeho pokus bol tečovaný mimo. V 37. min mali domáci opäť šancu, Peltier však v dobrej pozícii napálil loptu len do stredu bránky, kde stál pripravený Volešák. O minútu sa o vzrušenie na opačnej strane ihriska postaral Káčer strelou z hranice pokutového územia.

Čo sa “belasým” nepodarilo počas celého prvého polčasu, dokázal Žilinčan Lukáš Čmelík krátko po zmene strán po chybe gólmana a piatkového kapitána Slovana Dušana Perniša - 0:1. V 58. min po rohovom kope ohrozil žilinskú svätyňu hlavičkou Srb Slobodan Simovič, na bránkovej čiare rovnako hlavou zachránil Škriniar. V 71. min opustil hraciu plochu strelec gólu Lukáš Čmelík, nahradil ho novic v kádri trénera Adriána Guľu Nikolas Špalek. V 77. min sa kouč Slovana Jozef Chovanec odhodlal k dvojnásobnému striedaniu, namiesto Juraja Kotulu s Františkom Kubíkom prišli Branislav Niňaj a Filip Ďuriš. V 81. min boli domáci blízko vyrovnaniu, po Gorositovej hlavičke uchránil žilinské čisté konto Volešák. Druhýkrát potrestal “belasých” za nevyužité šance v 83. min Jaroslav Mihalík - 0:2.

Hlasy:

Jozef Chovanec (tréner Slovana): "Z nášho pohľadu to bol zápas premárnených príležitostí, hrali sme dobrý futbal, hlavne v prvom polčase. Keď sa dostanete do šancí, treba byť efektívny. Musím chlapcom poďakovať za výkon, že sa do tých šancí dostali, ale je nutné ich aj premieňať. Nové posily Slobodan Simovič a Adam Zreľák podali kvalitný výkon. Škoda, že nemohli nastúpiť Martin Dobrotka a Filip Oršula, určite by nám pomohli na oboch stranách ihriska."

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Videli sme zápas dvoch kvalitných mužstiev. Slovan bol v prvom polčase lepší, hral kolmejšie na bránku, podržal nás brankár Miloš Volešák. Keď nám súper ponúkol príležitosť, skúsene sme ju využili. V druhom polčase sme na domácich stačili fyzicky, boli sme rýchlejší, kompaktnejší. Chceli sme hrať futbal, aký sa dá na kvalitnom trávniku, terén však bol náročný."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona