FL: Žilina jednoznačne porazila Zlaté Moravce 6:1

NETKY.SK • 22 November 2014, 07:54 • 2 min
FL: Žilina jednoznačne porazila Zlaté Moravce 6:1

ZLATÉ MORAVCE - Len úvodná štvrťhodina predohrávaného stretnutia 18. kola priniesla obojstranne vyrovnanú partiu. Ako prvý namieril medzi žrde Mujkoš, jeho slabú hlavičku Volešák bez problémov kryl.

slovakia

left justify in out

Do vedenia išli hostia v 19. minúte, keď Mihalíkov center Paur pohotovo umiestnil pod brvno Kováčovej brány - 0:1. V 25. minúte Káčer nabil Mihalíkovi, jeho strela len tesne minula cieľ. Po polhodine hry skúšal šťastie Káčer, jeho dobre mierenú strelu Mujkoš v poslednej chvíli odvrátil na rohový kop. V týchto fázach bola aktivita na kopačkách hosťujúcich hráčov. V 35. minúte sa v dobrej pozícii ocitol William, jeho krížna strela len tesne minula pravú žrď. Vyrovnanie mal na hlave v 41. minúte Pavelka, ktorý si vyskočil na Mikiničov center, zo štyroch metrov však mieril nad. Nedáš - dostaneš sa prejavilo okamžite, Jelič sa šikovne zbavil Pintéra a medzi nohy domáceho brankára upravil na 0:2.

Po zmene strán to bol hotový gólový uragán v podaní "šošónov". V 50. minúte nie príliš prudká strela Jeliča prekĺzla Kováčovi pomedzi prsty. O sedem minút sa oprel do lopty z hranice šestnástky Mihalík a v hustej hmle videl Kováč loptu už len v sieti. Prebiehala 59. minúta, Káčer prenikol na hranicu pokutového územia, posunul osamotenému Jeličovi, ktorý skompletizoval hetrik. Prišla 65. minúta a Mihalík s prehľadom k pravej žrdi po šiestykrát rozosmútil domáceho brankára. Zdecimovaní hráči ViOn-u sa dočkali aspoň čestného gólu v 70. minúte, keď sa po rohovom kope najlepšie v šestnástke zorientoval Pavelka a prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal Volešáka. V záverečnej štvrťhodine sa stretnutie už len dohrávalo, jednoznačné víťazstvo MŠK bolo zaslúžené. 

Radosť hráčov Žiliny po šiestom góle v zápase 18. kola Fortuna ligy vo futbale medzi FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 21. novembra 2014 v Zlatých Moravciach.
FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 1:6 (0:2)
Góly: 70. Pavelka - 42., 50., 59., Jelič, 57. a 65. Mihalík, 19. Paur. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Pavelka, Mujkoš (obaja Z. Moravce), 1142 divákov

zostavy a striedania:
FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Mujkoš, Pintér, Chren - Djuričič (61. Szöke) - Orávik, Ďurica (61. Sabo), Charizopulos, Mikinič - Pavelka

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský - Jelič (85. Klec), Káčer, Paur (71. Lupčo), Mihalík - William (76. Zuziak)

Hlasy trénerov:
Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Utrpeli sme debakel. Zámer bol jasný, chceli sme napádať súpera, no z prvej strely na bránu sme dostali gól. Do kabíny sme následne inkasovali aj druhý. Po zmene strán sme chceli ísť za kontaktným presným zásahom, ale opak bol pravdou. V podstate každá strela hostí skončila gólom. Musíme sa pripraviť na ďalší domáci zápas s Podbrezovou."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes sa mi hovorí skvele. Chlapci predviedli jeden fantastický výkon, ktorý bol prepojený dobrou obranou a vyústil až do skvelej koncovky. Súper podal bojovný výkon, neskladal zbrane ani za nepriaznivého stavu. Gratulujem mojim hráčom k vynikajúcemu výkonu."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona