FL: Žilina favoritom dohrávky 1. kola v Podbrezovej

NETKY.SK • 15 September 2015, 09:50 • 2 min
FL: Žilina favoritom dohrávky 1. kola v Podbrezovej

BRATISLAVA - V utorok neskoro večer sa po dohrávanom zápase 1. kola Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina skompletizuje tabuľka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, každý z tucta účastníkov bude mať za sebou osem odohraných stretnutí. Spomenutý súboj v Zelpo Arene má začiatok o 20.00 h, hlavným arbitrom je Ivan Kružliak, na čiarach mu budú pomáhať Tomáš Somoláni a Peter Bednár.

slovakia

left justify in out

"Železiari" v sobotňajšom zápase 8. kola podľahli doma Ružomberku tesne 0:1 gólom Andreja Lovása v 13. min a "dovolili" tak tímu MFK vybojovať si premiérové víťazstvo v tejto sezóne. "Táto prehra nás mrzí, predstavovali sme si to celkom inak. Chceli sme určite vyhrať, ale Ružomberku pomohol rýchly gól, po ktorom sa mu hralo ľahšie a viac-menej bránil a hral na brejky. Nemôžeme teraz dávať hlavy dole. So Žilinou sa musíme pokúsiť bodovať, najlepšie vyhrať. Všetci si však uvedomujeme, že to nebude ľahké," citovala oficiálna internetová stránka podbrezovského klubu slová 25-ročného stredopoliara ŽP Šport Juraja Pančíka. Podbrezová nebodovala v ostatných troch ligových meraniach síl a v tabuľke Fortuna ligy klesla na predposledné 11. miesto s piatimi bodmi, čo je iba o bod viac ako má v súčasnosti posledný v hodnotení nováčik z Michaloviec.


Úradujúci slovenský vicemajster zo Žiliny je favoritom utorkovej dohrávky, v najvyššej súťaži figuruje na 2. mieste so 14 bodmi. Zverenci trénera Adriána Guľu zvíťazili v sobotňajšom domácom dueli nad ŠK Slovan Bratislava presvedčivo 3:0 a s víťaznými ambíciami cestujú aj do Podbrezovej. "Cieľom je vyhrať, potvrdiť náš potenciál a ukázať víťaznú mentalitu mužstva. Je to ďalšia previerka za cestou, v ktorej máme všetci jednu spoločnú motiváciu. Bude to úplne nový duel, nemôžeme sa už pozerať na sobotňajší výkon proti Slovanu," uviedol pre klubový web asistent trénera MŠK Žilina Marián Zimen, ktorý sa teší na novú hraciu plochu v Zelpo Arene: "My chceme hrať kombinačne a na to potrebujeme dobrý trávnik. Na tento faktor sa určite tešíme. Zdravotný stav sa zlepšuje Jožkovi Piačekovi, ktorý už v určitých fázach tréningu naplno trénuje s chalanmi. Otázny je Nikolas Špalek, ostatní sú pripravení nastúpiť a znova podať výkon, ktorý nám zabezpečí tri body."


Nad iným ako ziskom troch bodov nerozmýšľa ani stredopoliar MŠK Jakub Paur: "Chceme potvrdiť domáce víťazstvo nad Slovanom. Hráči Podbrezovej však urobia po prehre s Ružomberkom všetko, aby zvíťazili. Preto si dovolím tvrdiť, že musíme hrať ešte lepšie ako v sobotu doma s ´belasými´ - agresívnejšie a koncentrovanejšie. V kabíne sme si ešte pred zápasom so Slovanom povedali, že ideme odznova na majstrovský titul. Máme ako keby prvé tri body v tabuľke a ideme si pre ďalší triumf do Podbrezovej. Pokiaľ chceme bojovať o titul, musíme potvrdzovať body aj so súpermi ako je ŽP Šport."


Ako je známe, stretnutie 1. kola Fortuna ligy Podbrezová - Žilina sa malo pôvodne uskutočniť už 19. júla na štadióne v Brezne, pre žalúdočné problémy hráčov MŠK po dueli 2. predkola Európskej ligy v Kišiňove proti miestnemu FC Dacia však Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán najvyššej slovenskej súťaže odložila tento zápas na 18. augusta. Ani v tomto termíne sa však stretnutie neuskutočnilo, dôvodom bol postup žilinských futbalistov do play-off Európskej ligy. ÚLK následne stanovila dohrávku 1. kola FL na 15. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies