FL: Žilina chce v Brezne proti Podbrezovej tri body

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 15:00 • 2 min
FL: Žilina chce v Brezne proti Podbrezovej tri body

BRATISLAVA - Futbalisti MŠK Žilina majú ako druhý tím tabuľky najvyššej slovenskej súťaže na lídra z Trenčína sedem kôl pred koncom tohto ročníka odstup 5 bodov, určite však ešte nevzdali boj o majstrovský titul.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Adriána Guľu by sa chceli k AS priblížiť zvládnutím utorkového duelu proti ŽP Šport Podbrezová v rámci 28. kola Fortuna ligy. Začiatok je o 16.30 h. Hoci má MŠK v ligovej klasifikácii o 25 bodov viac ako nováčik, vzájomná bilancia so "železiarmi" nie je pre klub spod Dubňa priaznivá: tomuto protivníkovi ešte nestrelili ani jediný gól. V 6. kole prehrali Žilinčania na pôde súpera tesne 0:1 (hralo sa 16. 8. 2014), v "odvete" na pôde MŠK sa 5. novembra 2014 v 17. kole zrodila bezgólová remíza.

 

"S Podbrezovou máme negatívne skóre. Verím však, že sa to otočí na našu stranu, v utorok nastrieľame čo najviac gólov a zvíťazíme," citovala oficiálna internetová stránka žilinského klubu slová chorvátskeho útočníka MŠK Mateja Jeliča. Ten je so 14 presnými zásahmi druhým najlepším kanonierom Fortuna ligy 2014/2015, na vedúceho Jana Kalabišku zo Senica má jednogólové manko. Žilinčania už môžu po dlhšej pauze rátať aj s 20-ročným obrancom Martinom Králikom, ktorý už odohral celý zápas za druholigový B-tím MŠK, k dispozícii na utorkový duel je kompletný káder.

 

Podbrezová od jarnej časti tejto sezóny hrá svoje domáce zápasy v Brezne (dôvodom je rekonštrukcia domovského štadióna, pozn.), kde ešte neokúsila trpkosť prehry. Hráči ŽP Šport "doma" v štyroch jarných vystúpeniach dvakrát zvíťazili (Senica 2:1, Myjava 2:1) a dva razy hrali nerozhodne (MFK Košice 1:1, Banská Bystrica 1:1).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies