FL: Víťazná premiéra Dunajskej Stredy na novom štadióne

NETKY.SK • 21 November 2016, 09:25 • 2 min
FL: Víťazná premiéra Dunajskej Stredy na novom štadióne

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti Dunajskej Stredy pokrstili víťazstvom svoju novú DAC arénu, v sobotňajšom dueli 16. kola najvyššej slovenskej súťaže 2016/2017 zdolali úradujúceho majstra AS Trenčín 2:0.

slovakia

left justify in out

Tím zo Žitného ostrova sa dočkal premiérového domáceho ligového stretnutia na vynovenom štadióne po dlhých 210 dňoch: naposledy pred necelými siedmimi mesiacmi 23. apríla "žlto-modrí" uspeli v meraní síl s Podbrezovou 1:0 gólom Marina Ljubičiča v 55. min, a to v rámci 29. kola Fortuna ligy 2015/2016. Potom sa začali búracie práce a odštartovala výstavba nového futbalového stánku, FC DAC 1904 absolvoval ligové súboje na detašovanej domácej pôde v NTC SFZ v Senci.


Pred 6088 divákmi sa po bezgólovom prvom polčase postarali o sobotňajší triumf proti Trenčínu v 72. min krásnou strelou Marko Živkovič, v záverečnej 90. min pridal "poistku" po individuálnom prieniku Branislav Ľupták. "Je to krásny pocit. Veľa gólov nedávam, preto je pre mňa veľká česť, že práve ja som strelil ten historicky prvý na našom novom štadióne," citoval portál fortunaliga.sk slová Živkoviča, ktorý si pripísal prvý presný zásah v tomto ligovom ročníku. Exportná bomba 22-ročného srbského pravého obrancu FC DAC 1904 z hranice šestnástky skončila v sieti trenčianskeho brankára Igora Šemrinca. "Jednoducho som si povedal, že vyskúšam vystreliť. Som rád, že to takto vypálilo. Určite to nebola moja parketa," podotkol Marko Živkovič.


Dunajská Streda sa triumfom nad Trenčínom posunula z predposledného 11. miesta pred Prešov a Senicu na 9. priečku tabuľky Fortuna ligy. "Víťazstvo proti AS bolo víťazstvom kolektívu. Trenčín má mužstvo s fantastickými individualitami. Ani to však nemusí stačiť na úspech, pretože treba aj srdce a dušu, čo sme preukázali. Moji zverenci dokázali prebrať z tribún energiu a vďaka tomu sa nám podaril trojbodový zápis," hodnotil vydarený duel pre klubový web rumunský tréner FC DAC 1904 Csaba László a doplnil: "Zásluhou dobrého presingu sme si najmä v prvom polčase vypracovali niekoľko príležitostí na skórovanie. Po prestávke mal Trenčín v určitých úsekoch hry prevahu, mohol streliť gól, mali sme aj kúsok šťastia. Chcel som, aby chlapci hrali viac po krídlach. Súper otvoril priestor a vtedy sme skórovali. Hostia išli následne ešte do väčšieho rizika s cieľom vyrovnať, ale v závere inkasovali. Chcel by som poďakovať majiteľovi nášho klubu Oszkárovi Világimu za infraštruktúru, ktorú tu buduje ako aj skvelým fanúšikom. Teraz musíme pripraviť dôstojné mužstvo hodné tejto infraštruktúry a priaznivcom - vtedy si môžeme povedať, že sme splnili svoju úlohu."


Majstrovský Trenčín figuruje po prehre na Žitnom ostrove na 8. mieste klasifikácie Fortuna ligy s 20 bodmi, na deviatu Dunajskú Stredu má už len šesťbodový náskok. Kouč AS Martin Ševela bol pochopiteľne nespokojný po sobotňajšom zaváhaní jeho zverencov s FC DAC 1904. "Naša predvedená hra nespĺňala určité kritériá. V útoku to bolo v poriadku, ale stred poľa nehral dobre, krídla neboli nebezpečné. Neviem, či sme vôbec vystrelili v prvom polčase. Preto som cez prestávku zvolil dvojité striedanie. Dostali sme sa do hry, mali aj nejaké šance, ale keď chceme dosiahnuť úspešný rezultát, tak si musíme vypracovať ďaleko viac príležitostí. Kontrolovali sme hru, no domáci skórovali. Dal som do hry ďalšieho útočníka, začali sme hrať na troch obrancov, ale ani to nepomohlo. V závere sme z kontry opäť inkasovali," skonštatoval kouč Trenčína Ševela a dodal: "Túžbu hlavy a srdca, ktorú v sobotu ukázali hráči, je pre mňa neuspokojujúca. Futbalisti Dunajskej Stredy totiž naplno preniesli energiu z tribún a aj vďaka tomu zvíťazili. Do budúcnosti musíme dať viac srdca do hry a mať väčšiu túžbu po víťazstve."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona