FL: V Trenčíne sa v stredu spievalo, v sobotu trofej i oslavy

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 17:18 • 2 min
FL: V Trenčíne sa v stredu spievalo, v sobotu trofej i oslavy

TRENČÍN - Spievanie, vzájomné objímanie sa hráčov, členov realizačného tímu na čele s trénermi Martinom Ševelom a Ivanom Vrabcom, výkriky radosti a šťastia, chytľavé nápevy ako napríklad "Toto sme tu ešte nemali, toto sme tu ešte nemali", "Kto neskáče, nie je Trenčan. Hop, hop, hop!" či "Šampióni, šampióni".

slovakia

left justify in out

Aj takúto podobu mal v jednej z trenčianskych reštaurácii stredajší večer, keď sa rozhodlo o historickom majstrovskom titule pre futbalistov AS Trenčín. Tímu spod hradu Matúša Čáka "pomohol" majstrovský tím z uplynulej sezóny ŠK Slovan Bratislava, ktorého hráči zdolali jediného trenčianskeho protivníka v boji o primát MŠK Žilina 2:1, navyše na trávniku pod Dubňom.

 

 

Trenčania sledovali spoločne priamy prenos zo žilinského štadióna v spomenutom reštauračnom zariadení, kde si aj vychutnali svoj konečný úspech. Dve kolá pred koncom Fortuna ligy 2014/2015 majú pred Žilinčanmi nepreklenuteľný osembodový náskok, navyše 1. mája uspeli proti Senici aj vo finále domáceho pohára Slovnaft Cupu, a tak sa v trenčianskom tábore tešia z double. "Sme radi, že sme majstri a že nám Slovan pomohol. Všetci si to užívame, Dúfam, že spolu s nami budú oslavovať všetci fanúšikovia a celý Trenčín," povedal podľa oficiálneho kanála víťazného tímu Fortuna ligy na sieti YouTube brankár AS Igor Šemrinec. Radosť prežíval aj holandský ofenzívny univerzál Gino van Kessel: "Som samozrejme nesmierne šťastný, že sa nám podarilo vybojovať majstrovský titul."

 

V AS dlhšie zvažovali, či budú pozerať spomenutý stredajší večerný duel Žilina - Slovan, ktorý mohol a napokon aj rozhodol o trenčianskom celkovom triumfe, spoločne alebo samostatne. Napokon uprednostnili kolektívne stretnutie. "Iniciatíva vyšla od samotných hráčov. Svedčí to tiež o súdržnosti kolektívu," uviedol vo štvrtok pre agentúru SITA PR manažér trenčianskeho klubu Martin Galajda, ktorý však zároveň skonštatoval: "Oficiálne oslavy však budú v sobotu na Mierovom námestí v Trenčíne. Program sa v súčasnosti finalizuje, prítomný bude s určitosťou moderátor ako i hudobné skupiny. Fanúšikovia uvidia aj obidva poháre za naše triumfy v lige i pohári."

 

 

Zverenci trénerskej dvojice Ševela - Vrabec si prevezmú novú majstrovskú trofej s názvom "Esencia hry", ktorá vzišla z hlasovania fanúšikov, v sobotu 23. mája po dueli s MŠK Žilina v rámci predposledného 32. kola Fortuna ligy. Futbalisti AS sa však nechcú uspokojiť, že titul je v "suchu", ale dôstojne dohrať zostávajúce dva zápasy v ročníku 2014/2015: okrem Žiliny absolvujú ligovú derniéru 30. mája v Zlatých Moravciach. "Hráči absolvovali vo štvrtok regeneračný tréning, ktorý bol vzhľadom na stredajší večer o niečo posunutý. V piatok je v pláne tréning a v sobotu súboj proti Žiline. Chalani vedia, že hrajú akoby druhý duel o titul a chcú potvrdiť, že prvenstvo je v správnych rukách. Chceme úspešne dokončiť túto pre klub historickú sezónu," doplnil Martin Galajda. Krídelník AS Dávid Guba na sieti YouTube dodal: "Chcel by som poďakovať našim fanúšikom za celosezónnu podporu a pozvať ich na sobotu, keď budeme oslavovať titul majstra Slovenska."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies