FL: V Ružomberku Hajdúch i Gál-Andrezly, zapojil sa aj Sapara

NETKY.SK • 7 Január 2016, 13:08 • 2 min
FL: V Ružomberku Hajdúch i Gál-Andrezly, zapojil sa aj Sapara

RUŽOMBEROK - So zmenami v kádri začal vo štvrtok predpoludním zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2015/2016 MFK Ružomberok, ktorému po jesenných devätnástich odohraných stretnutiach patrí v tabuľke najvyššej futbalovej súťaže 8. priečka so ziskom 24 bodov.

slovakia

left justify in out

Tréner Ladislav Pecko už nemôže rátať s brankárom Štefanom Seneckým a útočníkom Pavlom Masarykom - obom sa skončili zmluvy a v MFK už nebudú pokračovať. Na transferovú listinu bol zaradený moldavský stredopoliar Anatol Cheptine. Naopak, blízko k podpisu novej zmluvy je stopér Ján Maslo.

 

Pokiaľ ide o príchody, "staronovou" tvárou pod Čebraťom je brankár Ľuboš Hajdúch, na jeseň účinkujúci v poslednom tíme fortunaligovej klasifikácie MFK Skalica. "Priznám sa, bol som milo prekvapený. Od majiteľa klubu Milana Fiľa som dostal ponuku, aká sa neodmieta," uviedol 35-ročný Hajdúch (nar. 6. marca 1980). Rodák z Levíc so skúsenosťami aj zo slovenskej reprezentácie by mal v starom známom prostredí pod Čebraťom (pôsobil tam v rokoch 2002 - 2009 a získal s Ružomberkom majstrovský titul i triumf v Slovenskom pohári v sezóne 2005/2006, pozn.) pomôcť nielen na trávniku, ale aj v pozícii trénera mládeže. "Mám už svoj vek, ale pokúsim sa pobiť o miesto v kádri. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. S konkurenciou nemám problémy. Svoje už mám odohrané aj odtrénované. Som zvedavý, ako to všetko vypáli, nechám sa prekvapiť," citoval portál profutbal.sk.slová Ľuboša Hajdúcha, ktorý ešte doplnil: "Veľmi rád si spomínam na zisk double, to bol určite vrchol. V Ružomberku som sa dostal do veľkého futbalu. Teší ma, že som späť, chcel by som tu ukončiť kariéru. Nemyslím si však, že sa tak stane po tejto sezóne. Pokiaľ som zdravý, chcem chytať. Rád by som tu zostal čo najdlhšie."

 

Novou akvizíciou ružomberského klubu je Peter Gál-Andrezly, ktorý naposledy pôsobil v ďalšom klube Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová a na jeseň bol s piatimi presnými zásahmi najlepším strelcom "železiarov".

 

Dvadsaťpäťročný ofenzívny stredopoliar (nar. 3. mája 1990) podpíše s vedením Ružomberka zmluvu na 3,5 roka. "Ďakujem Podbrezovej za to, čo som tam zažil. S novým prostredím prichádza nová výzva. Verím, že prestupom do Ružomberka som urobil správny krok. Priebežne som telefonoval so športovým riaditeľom MFK pánom Tittelom, po rozhovore s ním som sa definitívne rozhodol. Dúfam, že to pôjde a budeme všetci spokojní," uviedol pre web profutbal.sk košický rodák Gál-Andrezly a skonštatoval: "Najdôležitejšie je, ak budem čo najčastejšie hrávať. Neskôr by som sa chcel posunúť niekde vyššie. Toto pôsobenie beriem ako prestupový krok ďalej. Vo štvrtok by sme mali dotiahnuť prestup, zostáva podpísať kontrakt."

 

V Ružomberku sa potešili, že po dlhodobých zdravotných problémoch sa zapojil do spoločnej prípravy MFK bývalý 38-násobný slovenský reprezentant a účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR Marek Sapara. "Zatiaľ je všetko v poriadku, koleno drží. Som deväť mesiacov od operácie. To je čas, keď mi lekári odporučili začať s plnou záťažou. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať v januári. December bol v poriadku, odtrénoval som ho. Iné je však trénovať doma a iné trénovať na umelej tráve. Z tej mám obrovský rešpekt," uviedol na štvrtkovom zraze MFK 33-ročný stredopoliar (nar. 31. júla 1982) a ďalej podotkol: "Prvý týždeň možno ešte budem mať nejaké úľavy. Potom odchádzame na kondičné sústredenie. Tam by som už chcel byť v stopercentnej záťaži. Začať by som však chcel postupne, problémové koleno potrebujem najskôr trochu pripraviť."

 

Rodák z Ďurďošíka nemá obavy ani strach. "Mám skôr rešpekt z toho, čo ma čaká. Nie je to ľahké, veď dva a pol roka mám so spomenutým kolenom zdravotné ťažkosti. Očakávam, že to už bude držať, pretože mám dobré výsledky, všetko je momentálne dobré. Nemám strach, som len v očakávaní, ako bude koleno držať," doplnil Sapara, ktorý sa tešil na úvodný zraz tímu: "Zimná príprava je časť roka, ktorá nie je veľmi príjemná. Je to skôr o drine ako o zábave. Každý je však rád, že sme už tu. Boli sme mesiac preč. Všetci sa tešíme."

 

Na zverencov trénera Ladislava Pecka čaká v dňoch 11. - 15. januára kondičné sústredenie v Liptovskom Jáne. Po návrate absolvujú štyri prípravné stretnutia: súpermi by mali byť traja slovenskí druholigisti 1. FC Tatran Prešov, MFK Dolný Kubín, FC VSS Košice a český tím najvyššej súťaže Dukla Praha.

 

V Ružomberku rátajú aj so zahraničným sústredením. To absolvujú futbalisti MFK v Turecku, termín je 5. - 14. februára. Dohodnutého majú zatiaľ jedného súpera - účastníka najvyššej rumunskej súťaže FC Botosani, Ďalší ružomberskí protivníci v rámci pobytu v "krajine polmesiaca" budú známi neskôr.

 

Generálkou pre Liptákov na jarnú časť tejto sezóny bude 20. februára o 15.00 h domáci súboj s českým druholigistom FK Fotbal Třinec.

Prehľad stretnutí MFK Ružomberok v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016:
16. januára 2016: 1. FC Tatran Prešov (II. liga) - MFK Ružomberok
20. januára: MFK Dolný Kubín (II. liga) - MFK Ružomberok
23. januára: FC VSS Košice (II. liga) - MFK Ružomberok (12.00 h)
26. januára: Dukla Praha (ČR) - MFK Ružomberok
5.-14. februára: sústredenie v Turecku - tri prípravné stretnutia (dohodnutý je zatiaľ 7. 2. duel proti FC Botosani /Rum./, ďalší súperi ešte nie sú známi)
20. februára: MFK Ružomberok - FK Fotbal Třinec (ČR-II. liga, 15.00 h)
Pozn.: Dejiská a časy konania stretnutí ako aj ďalších súperov počas sústredenia v Turecku sa upresnia neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies