FL: Fabuľa v Podbrezovej skončil! Predstavili nového kouča

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 12:45 • 2 min
FL: Fabuľa v Podbrezovej skončil! Predstavili nového kouča

Podbrezová - Je to definitívne. Vo funkcii trénera futbalistov slovenského klubu najvyššej súťaže ŽP Šport Podbrezová ukončil pôsobenie tréner Marek Fabuľa spolu s asistentom Miroslavom Guzom. Novým trénerom mužstva sa stal 46-ročný rodák z Prievidze Karol Praženica.

slovakia

left justify in out

"Áno, túto informáciu vám môžem potvrdiť. Vedenie klubu s oboma trénermi po vzájomnej dohode ukončilo spoluprácu. Dôvodom ich odchodu sú neuspokojivé výsledky v jarnej časti Fortuna ligy," uviedol v utorok napoludnie pre netky mediálny manažér ŽP Šport Podbrezová Patrik Müller. 

 

Vedenie "železiarov" ešte v utorok zverejní meno nového kormidelníka mužstva. "Už na podvečernom tréningu by mal viesť mužstvo nový tréner. V stredu by sa mal predstaviť aj v domácom dueli 29. kola Fortuna ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble," doplnil Müller.
 

Aktualizované 

 

Novým trénerom mužstva sa stal 46-ročný rodák z Prievidze Karol Praženica, ktorý naposledy pôsobil ako analytik reprezentačného trénera Slovenska Jána Kozáka pri sledovaní najbližších kvalifikačných súperov slovenskej reprezentácie. Futbalovo vyrastal v drese banskobystrickej Dukly, v ktorom nakukol do ligového futbalu a vo svojej bohatej futbalovej kariére obliekal dresy Slavie Praha, Dukly Praha, Hajduku Split, OFI Kréta, 1. FC Košice, Fortuny Düsseldorf, Českých Budějovíc a Matáv Šopron. Za reprezentáciu SR odohral šesť zápasov a ako prvý Slovák sa predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 1994/1995 v drese chorvátskeho tímu Hajduk Split.

 

Praženica je držiteľom trénerskej licencie UEFA Pro, trénerskú kariéru začal v Dukle Banská Bystrica ako asistent trénera Antona Jánoša. Z pozície hlavného trénera viedol v doterajšej trénerskej kariére Ružinú, Rimavskú Sobotu a Liptovský Mikuláš. Posledným angažmánom Praženicu na slovenskej ligovej scéne bola od júla 2015 do júla 2016 pozícia asistenta trénera Tomislava Mariča v DAC Dunajská Streda. Asistentom Praženicu bude odchovanec podbrezovského futbalu Ján Gajdošík, ktorý zároveň naďalej ostáva aj v pozícii hlavného trénera juniorky. V realizačnom tíme zostali tréner brankárov Peter Boroš i kondičný tréner Andrej Caban.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona