FL: V Dunajskej Strede šláger 5. kola, Marič chce tri body

NETKY.SK • 14 August 2015, 14:25 • 2 min
FL: V Dunajskej Strede šláger 5. kola, Marič chce tri body

BRATISLAVA - Šlágrom víkendového programu 5. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bude nepochybne stretnutie FC DAC 1904 Dunajská Streda - AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Na Žitnom ostrove nastúpia v sobotu 15. augusta o 19.00 h hráči domáceho momentálne druhého tímu Fortuna ligy proti trenčianskemu lídrovi klasifikácie, ktorý má po štyroch vystúpeniach plný počet 12 bodov, navyše brankár AS Igor Šemrinec ešte ani raz neinkasoval.


"Ja aj chalani sa už veľmi tešíme na tento zápas. Privítame obhajcu titulu, ktorý má za sebou výbornú sezónu a aj teraz začal v skvelej forme," citovala oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová nemeckého trénera s chorvátskymi koreňmi Tomislava Mariča, ktorý ďalej poznamenal: "Našou úlohou je s plnou vážnosťou a koncentráciou pripraviť sa na sobotňajší duel. Hráme na vlastnom štadióne, očakávame veľa fanúšikov, výbornú náladu na tribúnach a podporu od našich priaznivcov. Urobíme všetko, aby sme tri body udržali doma."


Aj futbalisti Dunajskej Stredy začali ročník 2015/2016 výborne, podľa klubového webu ide o najlepší vstup do sezóny v prvoligovej histórii. V prvých dvoch kolách zdolali hráči FC DAC 1904 doma Senicu (2:0) a Trnavu (2:1), následne prišli dva nerozhodné výsledky: v domácom prostredí proti Slovanu Bratislava (1:1) a naposledy v nedeľu na trávniku v Žiline (1:1). "Je skvelé, že sme ešte neprehrali. Vidieť, že sa oproti minulej sezóne zlepšujeme. Dokázali sme otočiť zápas s Trnavou, vyrovnať proti Slovanu. To sme pred rokom nezvládali. Teraz sme silnejší," hodnotil pre portál fortunaliga.sk slovenský reprezentant a obranca Dunajskej Stredy Ľubomír Michalík, ktorý vo štvrtok oslávil 32. narodeniny. Matematicky pri klesajúcej tendencii (najskôr 2 víťazstvá, potom 2 remízy) by mala prísť v sobotu večer proti Trenčínu prvá prehra, ale v dunajskostredskom klube si takýto scenár nik nepripúšťa. "Rozhodne nie. Doma sme silní a musíme to potvrdiť. Trenčania zatiaľ vyhrávajú, ale vždy len tesne. Ideálne by bolo neinkasovať. Samozrejme, že chceme prekonať súperovho brankára, hoci sa to ešte v tejto sezóne Fortuna ligy nikomu nepodarilo. Máme ťažký žreb, v piatich kolách nastúpime proti štyrom najkvalitnejším súperom, ale darí sa nám. Azda to takto bude pokračovať," dodal vysoký stopér FC DAC 1904 Ľubomír Michalík.


Isté je, že Trenčín zostane aj v prípade prehry na Žitnom ostrove lídrom ligového poradia, pred Dunajskou Stredou má v súčasnosti štvorbodový náskok. Mužstvá na ďalších miestach MŠK Žilina, MFK Skalica a ŠK Slovan Bratislava získali dosiaľ sedem bodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona