FL: V Dunajskej Strede radosť po 51 dňoch, Myjava opäť tesne prehrala

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 17:19 • 2 min
FL: V Dunajskej Strede radosť po 51 dňoch, Myjava opäť tesne prehrala

BRATISLAVA - Futbalisti Dunajskej Stredy čakali na ligové víťazstvo od 15. marca.

slovakia

left justify in out

Tím zo Žitného ostrova sa po 51 dňoch dočkal: v utorňajšom dueli 28. kola uspel v konfrontácii so Spartakom Myjava tesne 1:0. Hrdinom stretnutia sa stal Peter Štepanovský, ktorý v 16. min prekonal Petra Solničku. Dunajskostredčania figurujú päť kôl pred koncom tohto ročníka najvyššej súťaže na 9. mieste s 32 bodmi a s pohodovým desaťbodovým náskokom na momentálne poslednú a zostupujúcu Banskú Bystricu, "kopaničiarom" patrí 6. priečka so ziskom 37 bodov.

"Nebol to jednoduchý zápas. Som rád, že snúra piatich zápasov bez víťazstva je už minulosťou. Napriek tejto negatívnej sérii náš tím chcel hrať futbal a myslieť pozitívne. Proti Myjave to nebol jednoduchý zápas. Hrali sme proti organizovanému súperovi, ktorý veľmi dobre vykrýval priestory na vlastnej polovici," citoval klubový web hodnotiace slová nemeckého trénera s chorvátskymi koreňmi na lavičke FC DAC 1904 Tomislava Mariča, ktorý ešte doplnil: "Keď som prišiel do Dunajskej Stredy, videl som, že máme najlepších fanúšikov na Slovensku. Prial by som si, aby sme dosahovali úspechy a dokázali ich osláviť aj naďalej spolu s nimi." 

 

Hráči Myjavy po prehre v Brezne v minulotýždňovom dohrávanom stretnutí 24. kola Fortuna ligy s Podbrezovou (1:2) podľahli tesne o gól aj na pôde Dunajskej Stredy. "Prišli sme s cieľom bodovať, čo sa nám nepodarilo. Som z toho sklamaný. DAC dal gól z prvej šance, čo mu pomohlo. Súper dobre bránil, ťažko sme sa presadzovali, viac-menej sme mali len náznaky príležitostí. Chýbala nám kvalita v útočnej fáze," uviedol kouč Spartaka Myjava Peter Gergely. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona