FL: Trnava pod Karhanom krok od EL, Depetris myslí na korunu

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:44 • 2 min
FL: Trnava pod Karhanom krok od EL, Depetris myslí na korunu

TRNAVA - Po rezignácii kouča Ivana Hucka a posune dovtedajšieho asistenta trénera Miroslava Karhana do pozície šéfa realizačného tímu (keďže nemá požadovanú trénerskú kvalifikáciu a licenciu, oficiálnym kormidelníkom "andelov" je ďalší bývalý Huckov asistent Martin Rusňák, pozn.) zvíťazili futbalisti Spartaka Trnava vo všetkých troch dueloch najvyššej slovenskej súťaže pri skóre 9:1.

slovakia

left justify in out

Trojbodové zápisy - doma proti Žiline (3:0), na pôde majstrovského Trenčína (3:1) a naposledy v 31. kole v domovskej City Arene s Michalovcami (3:0) - znamenajú pre trnavský klub priblíženie sa k brehom pohárovej Európy. Dve kolá pred koncom majú hráči Trnavy na 4. mieste tabuľky trojbodový náskok pred piatou v klasifikácii Žilinou a k tomu pri prípadnej rovnosti bodov v konečnom poradí aj lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí (výsledky z pohľadu Spartaka: 2:0 /doma/ v 7. kole, 0:2 /vonku/ v 18. kole a 3:0 /doma/ v spomenutom 31. kole). Na definitívu štvrtej priečky stačia trnavskému mužstvu tri body, čo by malo byť v silách tímu: v piatok 13. 5. nastúpia v Podbrezovej a v derniére 20. 5. privítajú Zlaté Moravce.


"V prvom rade musím chalanom pogratulovať za tri posledné duely. Je vidieť, že majú chuť hrať Európsku ligu. Po mojom nástupe som im povedal, že budem spokojný vtedy, keď im ľudia po zápase zatlieskajú. Zatiaľ to vychádza, uvidíme dokedy," citovala internetová stránka trnavského klubu slová 39-ročného trénera Karhana, rekordéra v počte štartov za slovenskú reprezentáciu (107).


Vo skvelej streleckej forme je v ostatnom období útočník David Depetris. Argentínsky zakončovateľ so slovenským pasom má na konte momentálne 14 presných zásahov a o jediný gól zaostáva za vedúcim Matúšom Berom z AS Trenčín. "Možno trošku myslím na korunu pre kráľa strelcov, prišiel som však až deviatom kole. Je to reálne. Ak sa to podarí, budem rád, keď nie, štatistiky neklamú, bilancia je fajn," vyjadril sa 27-ročný Depetris na margo svojej streleckej formy a doplnil: "Nezmenil som vôbec nič, stále pracujem na sto percent. Mužstvo začalo hrať lepšie a prejavuje sa to aj na mne, ľahšie sa mi strieľajú góly."

 

Spoluhráča pochválil aj ľavý obranca Spartaka Matúš Čonka: "Som rád, že máme v mužstve takéhoto strelca, ktorému to sype. Keď zvládneme posledné dva zápasy po hernej a výsledkovej stránke podobne ako predchádzajúce tri, tak David určite ešte nejaký gól pridá." Dvadsaťpäťročný zadák verí, že Trnava bude účinkovať v Európskej lige. "V prvom rade nás teší, že sa nám takto darí. Vychádza nám to, čo predtým nie, s tým prichádzajú góly a priaznivé výsledky. Každému je jasné, že pohárovú Európu máme vo vlastných rukách. Urobíme všetko pre to, aby sme si ju vybojovali," dodal na trnavskom klubovom webe Matúš Čonka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies