FL: Tréneri Slovana a Trnavy boli radi, že dvakrát odložený zápas majú za sebou

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 14:50 • 2 min
FL: Tréneri Slovana a Trnavy boli radi, že dvakrát odložený zápas majú za sebou

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava veľmi dlho čakali na svoj 129. vzájomný duel o ligové body.

slovakia

left justify in out

Tradičné slovenské derby bolo z všeobecne akceptovateľných a objektívnych dôvodov už dvakrát odložené. Najskôr bol v polovici októbra minulého roka proti vzájomného meraniu tradičných rivalov síl chorobný vírus, ktorý nečakane navštívil hráčsku kabínu Trnavčanov, decembrový druhý pokus prekazil nespôsobilý terén. Bratislavsko-trnavský prestížny duel sa podarilo odohrať až na tretí pokus - po takmer neuveriteľnej päťmesačnej "čakacej" lehote. Na Pasienkoch sa zrodila remíza 1:1.

 

Po záverečnom hvizde agentúru SITA interesovalo, či tréneri oboch mužstiev už neboli unavení z neustáleho vymýšľania taktiky na tradičného súpera, z ktorej napokon v dvoch predchádzajúcich prípadoch nič nebolo. "Do taktických plánov nás trénerov dosť zasahujú tresty za žlté karty, zranenia a prestupy hráčov. Derby sa napokon hralo až po transferovom období, takže mužstvá sa v porovnaní s jeseňou trochu zmenili. Aspoň v našom prípade to tak bolo. Ak by sa stretnutie hralo v pôvodne určenom termíne, v belasom drese by po trávniku behala určite iná jedenástka hráčov," začal vysvetľovať 55-ročný kormidelník úradujúceho majstra Jozef Chovanec.

 

Bývalý dlhoročný československý reprezentant a účastník MS 1990 v Taliansku ďalej skonštatoval, že na ostro sledované meranie síl čakali jeho aktéri, diváci i tréneri veľmi dlho. Nečudo, že po skončení strenutia kouč Slovana vôbec neskrýval úľavu. "Ak mám hovoriť za seba, musím priznať: som rád, že už tento zápas máme za sebou. Teší ma, že sme ho konečne odohrali. Na teréne, ktorý je momentálne na Pasienkoch, sa nedá hrať technický a kombinačný futbal. Bolo to skôr o silových ukazovateľoch a o bojovnosti. Duel medzi Slovanom a Trnavou mal svoje tempo a nasadenie. A tak to má byť. Derby zápasy sú presne takéto," zdôraznil prvý muž realizačného tímu ŠK Slovan Bratislava. "Remíza je podľa mňa spravodlivá. Lebo na tomto teréne sa oku lahodiaci futbal nedá hrať," dokončil Jozef Chovanec svoj pohľad na dianie na ihrisku.

 

Jeho kolega z trnavskej lavičky Juraj Jarábek na danú tému uviedol, že stanovenie taktiky je výber športových zbraní a nápadov, pomocou ktorých chce konkrétny tím zdolať svojho súpera. Na momentálnom trávniku bratislavských Pasienkov sa extra vyberať a taktizovať nedá. "Terén nám toho veľa nedovolil. Bolo to vidieť už pri otváraní obrany od stopérov. A aj na tom, že krajní obrancovia sa obávali niečo podniknúť smerom dopredu, aby pri podpore útoku neurobili chybu. Na ťažkom teréne sa kombinačný futbal nedal hrať," uvažoval nahlas 52-ročný kormidelník hostí zo slovenského Ríma.

 

"Na tento zápas sme boli dobre pripravení. Obidve mužstvá ho však chceli vyhrať, usilovali sa o plný bodový zisk. Futbal je aj o chybách. Kto ich spraví viac, ponúkne rivalovi možnosť dosiahnuť úspech," pokračoval Juraj Jarábek, ktorý ešte za horúca analyzoval dve gólové možnosti Slovana. "Druhá šanca bola po našom rohu, čo by sa nemalo stávať. Na to sa musím hráčov ešte opýtať. Lebo na podobné akcie som ich v šatni upozorňoval. Kto urobí počas zápasu menej chýb, ten v ňom slávi úspech. Ja by som sa však teraz nebavil o taktike a stratégii hry. Ja by som otázku položil inak. Kedy budeme mať na Slovensku ihriská v takom stave, aby sme mohli bez problémov hrať aj prvé jarné kolá? Veď s výnimkou Žiliny ostatné štadióny sú v žalostnom stave. Na jar určite. Neviem, či budeme musieť nájsť lepších záhradníkov... Alebo urobiť niečo iné. Lebo taký istý problém, aký je momentálne na Pasienkoch, máme teraz v Trnave," dokončil Juraj Jarábek svoj pohľad na dvakrát odložené stretnute Slovan Bratislava - Trnava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies