FL: Trenčínu sa nedarí, hráči AS si však nepripúšťajú paniku

NETKY.SK • 20 September 2016, 14:11 • 2 min
FL: Trenčínu sa nedarí, hráči AS si však nepripúšťajú paniku

BRATISLAVA - Futbalistom úradujúceho majstra AS Trenčín pri neustálej a veľkej obmene kádra absolútne nevychádza tohtosezónne účinkovanie vo Fortuna lige. Zverenci trénera Martina Ševelu po 9. kole figurujú až na 9. mieste s desiatimi bodmi (bilancia: 3 - 1 - 5, skóre 13:17): na lídra MŠK Žilina majú odstup dvanásť a na "bronzový" MFK Ružomberok už sedem bodov.

slovakia

left justify in out

"Je to jednoduché, nepremieňame šance. Efektivita je nulová," uviedol v rozhovore na klubovom webe brankár trenčianskeho mužstva Igor Šemrinec. Jeden z oporných pilierov AS v predchádzajúcich dvoch súťažných ročníkoch, v ktorých sa Trenčín tešil z double (dva razy triumfy v lige i domácom pohári Slovnaft Cupe, pozn.), pripisuje neúspešný vstup do sezóny 2016/2017 nielen slabému premieňaniu príležitostí. "Dostaneme sa na stredovú čiaru, ale na súperovej polovici nepodržíme loptu. Nepretočíme hru. Riešime to nakopávanými loptami a prichádzajú zbytočné straty. Potrebujeme väčší pohyb v strede poľa. Treba sa viac presadzovať na krajoch v hre jeden na jedného," poznamenal ďalej 28-ročný gólman AS Trenčín.

 

Fortuna liga nemá za sebou ani prvú tretinu súťaže, pod Čákovým hradom si nepripúšťajú paniku. "Určite by som to neoznačoval slovom kríza. Chce to ešte trochu času. Je na každom jednom z nás, ako sa s tým popasuje. Chceme sa dostať do Európy. Máme ešte k dispozícii dostatok zápasov. Toto mužstvo má kvalitu, ukázali sme to počas leta. Potrebujeme však pohyb a prácu v krídelných priestoroch. Musíme hrať viac na súperovej polovici, nielen na vlastnej," doplnil Šemrinec.

 

On i jeho spoluhráči naplno nezabodovali v ostatných troch fortunaligových vystúpeniach: po prehre v Žiline s MŠK 0:4 (7. kolo) a domácej remíze s Trnavou 3:3 (8. kolo) podľahli v sobotňajšom súboji 9. kola v Myjave domácemu Spartaku tesne 0:1. A to Šemrinec nemal veľa práce - "kopaničiari" sa predviedli jedným rohovým kopom a dvoma strelami medzi žrde trenčianskej bránky, jedna z nich z kopačky Ľuboša Kolára však v 45. min skončila v sieti AS.

 

"Prišla ľahká strata lopty a kolmá prihrávka. Kolár to urobil veľmi dobre. Mali sme však podržať loptu a v pokoji to dohrať," skonštatoval bojnický rodák Igor Šemrinec, ktorého na webe AS doplnil kapitán trenčianskeho mužstva - stopér Peter Kleščík: "Prišiel trest za nekoncentráciu. Musíme však ďalej pracovať a výsledky prídu. Potrebujeme si držať sebavedomie a opäť získať podporu fanúšikov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona